E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
08 Temmuz 2014 - 08:52 borsagundem.com

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları tatil dönüşü keyifsiz.. Geçen hafta Perşembe günü açıklanan tarım dışı istihdam verileri ile yeni rekorlara yönelen ve Cuma günü de bağımsızlık günü nedeniyle işlem yapılmayan ABD borsaları dün güne satıcılı başladıktan sonra bu seyrini devam ettirdi, bilanço sezonu öncesi bilanço ve değerlemelerin gündem konusu haline gelmeye başladığı ortamda gerek Dow Jones gerekse de S&P500 günü düşüşle kapattı.
 Avrupa 2 haftalık sürenin en büyük düşüşünü yaşadı.. Dün Almanya’da sanayi üretiminin beklenmedik şekilde düşmesi Avrupa borsalarında moral bozukluğuna neden oldu. Ayrıca geçen hafta ABD’ye eşlik ederek mart ayından bu yana en hızlı ralliyi yaşayan borsalar bir düzeltme eğilimine de girerek dün 2 haftanın en büyük düşüşü ile kapandı.
 Gelişen piyasalarda keyifler yerinde.. Rusya borsasında keyiflerin yerinde olmasının yanında Endonezya’da da bir ralli takip edilmesinin desteği ile gelişen piyasalar 16 ayın zirvesindeki konumunu korumaya devam ediyor. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi (MSCI EM endeksi) dün yüzde 0,3 değer kazandı.
 Almanya’da sanayi üretimi düştü.. Euro bölgesinin en büyük ekonomisi olan Almanya’da Mayıs ayında sanayi üretimi beklenmedik şekilde %1,8 geri çekildi. Bu beklenmedik geri çekilme ile Almanya’da sanayi üretimi üst üste üçüncü ayında da geri çekilmiş oldu ve Avrupa tarafında dün moralleri bozdu.
 Petrol Libya ile düşmeye devam ediyor.. Irak gerginliği ve IŞİD’in Beyci Rafinerisi’nin kontrolünü bir süreliğine ele alması ile yükselişi ivmelenen brent petrol varil fiyatından geçen haftadan beri Libya iyimserliği ile ilk sinyallerini aldığımız gevşeme devam ediyor. Libya’nın kapalı olan 2 limanının yeniden faaliyete geçmesi ile ihracatını artıracağı beklentileri ile brent petrol varil fiyatı 110 dolar seviyesinin altına indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)