E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüney Kore faizi değiştirmedi---

Güney Kore faizi değiştirmedi

Güney Kore faizi değiştirmedi
15 Mayıs 2015 - 06:45 borsagundem.com

Güney Kore Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tuttu

Kore Merkez Bankası, gösterge faiz oranının rekor düşük seviyede sabit tutma kararı kaldı. Politika yapıcılar, yükselen tüketici borcu ve ihracattaki gerileme karşısında yurtiçi talepte görülen ivmelenme sinyallerini değerlendiriyor.

Merkez bankası 7 günlük repo faiz oranını Cuma günü aldığı karar ile yüzde 1.75 seviyesinde tuttu. Bloomberg naketine katılan 19 ekonomisttin 16’sı kararı doğru şekilde tahmin etti. Üç ekonomist yüzde 1.5’lik bir indirim geleceğini öngördü.

Çin, Avustralya ve Tayland’ın büyümeyi desteklemek için geçtiğimiz borçlanma maliyetlerini düşürmelerine rağmen Kore Merkez Bankası, son iki toplantısında faizde değişikliğe gitmedi. Guvernör Lee Ju Yeol geçtiğimiz ay yaptığı değerlendirmede son gayrisafi yurtiçi hasıla verisinin tahmin edici olmadığını ancak iyileşmenin yolda olduğunu göstermeye yeterli olduğunu belirtmişti.

Standard Chartered Plc araştırma yöneticisi Park Chong Hoon, “Bankanın bu yıl faizi sabit tutmasını bekliyorum ancak gelecek eçyrek dönemde bir indirim riski de görüyorum. Çin’in faiz indirim Kore Merkez Bankası’nın duruşunu etkileyebilir. İhracatın sanayi üretimi gibi diğer verileri desteklemesi için toparlanması gerek” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)