E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüney Kore güvenli limana sığındı---

Güney Kore güvenli limana sığındı

Güney Kore güvenli limana sığındı
05 Aralık 2012 - 06:54 borsagundem.com

Güney Kore Merkez Bankası da diğer merkez bankalarının yolundan giderek Haziran 2011'den bu yana 4. kez altın rezervlerini artırdı

Kore Merkez Bankası geçtiğimiz ay yatırımlarını çeşitlendirmek amacıyla altın rezervlerini yüzde 20 artırdı. Banka Haziran 2011'den bu yana 4. kez altın rezervlerini artırarak, merkez bankalarının altın rezervlerindeki artışın altını çizdi. Altın değerlendi.
Güney Kore Merkez Bankası Kasım'da altın rezervlerini 14 metrik ton artırarak 84.4 tona çıkardı. Bankanın elinde bulundurduğu altın rezervlerinin toplam değeri 780 milyon dolar artarak 3.76 milyar dolara çıktı. Altın rezervleri toplam rezervlerin yüzde 1.2'sini oluşturdu.
Yatırımcıların zayıf para birimleri ve daha hızlı enflasyondan korumalı gördükleri altın ETP'lerini rekor düzeylere taşımasıyla, Brezilya'dan Kazakistan'a birçok ülkenin merkez bankası da altın rezervlerini artırıyor. Fed'in toparlanmayı desteklemek üzere parasal genişleme önlemlerini artırması, Avrupa Merkez Bankası borç kriziyle mücadele etmesiyle altın üst üste 12. yılını kazançla sonlandırmaya hazırlanıyor.
Merkez bankasının somut altın aldığını belirten Australia&New Zealand Banking Group Ltd.'ın kıdemli stratejistlerinden Nick Trevethan, bu hikayenin yakın zamanda sona ermeyeceğini söyledi.
Kore Merkez Bankası'nın açıklamasında, altının, çeşitlendirmeye hizmet eden ve döviz rezervleri idaresindeki yatırım risklerini azaltan güvenli ve fiziki bir varlık olduğuna dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)