E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGüney Kore'den faiz artırımı bekleniyor ---

Güney Kore'den faiz artırımı bekleniyor

Güney Kore'den faiz artırımı bekleniyor
26 Ekim 2017 - 08:45 borsagundem.com

Güney Kore'de açıklanan GSYİH verilerinin beklentilerin üzerinde ve güçlü olması faiz artırımlarına yönelikı beklentileri artırdı

BORSAGUNDEM.COM
FINANSGUNDEM.COM

Güney Kore'De üçüncü çeyrek GSYİH artışı güçlü bir görünüm sergiledi. Bunun sonucunda Kasım ayından itibaren faiz artırımlarının başlayacağına yönelik beklentiler güç kazandı.
Goldman Sachs tarafından yayınlanan araştırma notunda yılın üçüncü çeyreğinde ülke ekonomisinin yüzde 1.4 ile beklentilerin oldukça üzerinde bri büyüme yaşadığı ve bunun yaklaşık son 7 yılın en güçlü büyümesi olduğu hatırlatıldı. Açıklanan bu verinin ardından 2017 içintoplam büyüme beklentisi yüzde 3 seviyesinden yüzde 3.2 seviyesine yükseltildi.
Nomura'nın raporunda ise oldukça güçlü GSYİH verisinin sıkılaştırma politikalarında beklenenden daha hızlı dabranılmasını haklı çıkaracak bir gelişme olduğu ifade edildi. Kasım ayında yapılması beklenen faiz artırımının ardından 2018'in ikinci yarısında ve 2019'un ilk yarısında 2 ayrı faiz artırımının daha yapılması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)