E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiGünlük hisse önerileri---

Günlük hisse önerileri

Günlük hisse önerileri
23 Şubat 2011 - 09:20 borsagundem.com

Petrol fiyatlarının düşüşe geçmesi durumunda İMKB’de 65 bin 800 direncinin rahatlıkla geçileceğini söyleyen uzmanlar şu hisseleri öneriyor

Libya’da yükselen tansiyon ve artan işlem hacmi ABD borsalarının dün Ağustos ayından beri en şiddetli düşüşünü yaşamasına neden oldu. Karışık sonuçlar açıklayan perakende şirketlerinden beklenen destek gelmezken, tüketici güven endeksinin son üç yılın en yüksek düzeyine çıkması bile satıcılı seyri sınırlandıramadı. Beklenen geri çekilme Libya ile geldi ancak bunun bir düzeltme hareketi olduğunu söylemek için henüz erken. Nitekim ABD ekonomisindeki toparlanma devam ediyor. Geri çekilmeler alım fırsatı olarak da değerlendirilebilir.
Libya’da gelişmeler ikinci işlem gününde de etkili olurken, etkisi azaldı. Dolar/TL 1,60’ın altında kaldığı sürece K.Afrika’da yaşanan gelişmelerin sınırlı kalacağını fiyatlandıracaktır. Dün Dolar/TL’nin 1,60’ın üzerine çıkması sonrasında İMKB 64.000 desteğini test etti. 64.000-65.800 arasında yaşanan sıkışmada güçlenmenin devam edeceğini öngörüyoruz. K.Afrika ile ilgili risklerin azalması ve petrol fiyatlarının düşüşe geçmesi durumunda ise İMKB’de 65.800 direncini rahatlıkla geçecektir. İMKB Stratejisi
IMKB’deki dört iş gününde kazandığı yükselişi, iki günde geri verdi. İki günlük düşüş serisi sonrasında dün 64.000 desteğinden gelecek alımların devamında 65.000 üzerinde kapatırsak destekler daha fazla güç kazanacaktır. 64.000-65.800 aralığında güçlenme çabasının devam etmesini bekliyoruz.

GLOBAL MENKUL DEĞERLER ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)