E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGünün ilk gündem maddesi MB kararı ---

Günün ilk gündem maddesi MB kararı

Günün ilk gündem maddesi MB kararı
20 Mayıs 2015 - 08:40 borsagundem.com

Bugünkü Merkez Bankası toplantısı ve faiz kararı, döviz kurları, dış piyasaların seyri, AMB kaynaklı açıklamalar piyasaların gündemini oluşturuyor

''BIST100 Endeksi dünü 1.046 (% 1.20) puanlık yükseliş ile 88.651 seviyesinden ve 3.311 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste yükseliş devam ediyor. Bono faiz oranları ve özellikle döviz kurlarında ise düşüş var.    

Bugünkü Merkez Bankası toplantısı ve faiz kararı, döviz kurları, dış piyasaların seyri, Avrupa Merkez Bankası kaynaklı açıklamalar, ABD ve Euro Bölgesine ait makro ekonomik veriler, siyaset, Yunanistan konusu öne çıkan gelişmeler. Son dönemde ABD makro ekonomik verilerinin beklentilerden daha zayıf gelmesi Dolara dış piyasalarda değer kaybettirirken bu durum iç piyasalardaki döviz kurları üzerinde de etkisini gösterdi. Ancak iç piyasaların kapalı olduğu dün Avrupa Merkez Bankası kaynaklı “Yazın yaşanması beklenen düşük likidite dönemi öncesi Mayıs ve Haziran aylarında tahvil alımlarını artırmak istedikleri” yönündeki açıklamalar ABD Dolarının dış ve iç piyasalarda tekrar değer kazanmasına neden oldu. Bu gelişme, bugün iç piyasalarda mevcut trendleri değiştirmemekle birlikte döviz kurlarında yükseliş, borsada kâr satışları olarak etkisini gösterebilir.  

Endekste çıkış hareketi sürüyor. İlk destek 88.000 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemler için önemli. 88.000 seviyesinin altında ise sonraki destekler 87.500-87.200 ve 86.500 seviyelerinde görülüyor. İlk direnç 89.000 seviyesinde. Bu seviyelerde kâr satışları görülebilir. Çıkışın devamı için 89.000 seviyesinin geçilmesi gerekecek. Sonraki direnç 90.000 seviyesinde. Endekste devam eden çıkış hareketi gücünü korumasına rağmen kâr satışlarıyla karşılaşabilir.

89.000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 88.000 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 89.000 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir. ''
ZEYNEL BALCI/STRATEJİST-MEKSA YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)