E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 09/08/2024---

Günün önemli şirket haberleri 09/08/2024

Günün önemli şirket haberleri 09/08/2024
09 Ağustos 2024 - 08:46 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler? Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

Kıraç Galvaniz’in 45.000.000 adet payının pay başına 24,00 TL fiyattan İnfo Yatırım liderliğinde halka arzına SPK tarafından onay verildi.

Gündoğdu Gıda’nın 10.000.000 adet payının pay başına 35,00 TL fiyattan halka arzına SPK tarafından onay verildi.

#AEFES – Rus düzenleyici otoriteler tarafından şirkete yapılan bildirime göre EBI'nin AB InBev Efes BV'deki AB InBev'in kontrol dışı
hisselerini satın alması işleminin mevcut yapısının onaylanmadığı açıklandı.

#AKFGY – Şirketin 100% bağlı ortaklığı Fıratcan İnşaat bünyesinde yer alan Söğütlüçeşme Tren İstasyonu Yüksek Hızlı Tren Garı projesi kapsamında, geliştirilmekte olan yeme-içme, kültürel tesis ve hizmet alanlarının işletilmesi amacıyla Fıratcan İnşaat ve Akfen Turizm arasında iki ayrı kira sözleşmesi imzalandığı, sözleşmelerdeki toplam yıllık kira bedelinin 8 milyon euro olduğu açıklandı.

#AKSGY – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#ALKLC – Şirketin bir perakende zinciri ile bu zincirin özel markası altında peynir ve kefir çeşitlerinin sürekli ve düzenli üretilmesi konusunda anlaşmaya vardığı açıklandı.

#ALKLC – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#ALTNY – Şirketin bağlı ortaklığı TAAC Havacılık Teknolojileri’nin TUSAŞ ile geliştirilmekte olan platformların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik toplam 93,6 milyon dolar tutara ulaşan bedelle sözleşme imzaladığı açıklandı.

#ALVES – Şirketin Gold Bayisi ile stoklarına teslim edilmek üzere 122,5 milyon TL tutarında bakır ve alüminyum iletkenli enerji kabloları satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

#ALVES – Şirketin Gold Bayisi ile stoklarına teslim edilmek üzere 197,8 milyon TL tutarında bakır ve alüminyum iletkenli enerji kabloları satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

#ARASE – Şirketin bağlı ortaklığı Aras Elektrik Perakende Satış’ın Temmuz 2024 dönemi için toplamda 478.150 MWh'lık enerji satışı yaptığı, enerji satışlarının tutarının 1,24 milyar TL olduğu açıklandı.

#ATSYH – Şirketin Deeptech Universe Savunma ve Bilişim Teknolojileri ile yapmış olduğu hisse alım sözleşmesinin devam etmekte olduğu, devir işlemlerine ilişkin işlemlerin 15 Ağustos’a kadar tamamlanacağı açıklandı.

#BAHKM – Şirket payları 13 Ağustos'ta borsada işlem görmeye başlayacak

#BAHKM – Şirket paylarının halka arzı kapsamında yurt içi bireysel yatırımcı kategorisinde
tahsisatın 3,4 katı talep toplandığı açıklandı.

#BERA – Şirketin %100 sermaye iştiraki ile Redüktör başta olmak üzere çeşitli güç aktarım sistemleri üretim ve pazarlaması alanında faaliyet göstermek üzere Lotus Güç Aktarma Sistemleri Anonim Şirketi unvanlı yeni bir şirket kurulduğu açıklandı.

#BIMAS – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Emek Yatırım Proje Geliştirme’nin kayıtlı değeri üzerinden devralınması suretiyle şirket bünyesinde birleşmesi kararı alındığı açıklandı.

#BINHO – Şirketin yatırımlarından Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri ile Go Sharing B.V.’nin Niocycle Technologies Corporation ile iş birliği sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

#BIOEN – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Biotrend Ayvacık Yenilenebilir Enerji Elektrik Üretim’e ön lisansı mevcut olan Ayvacık Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi için EPDK kararı ile üretim lisansı verildiği açıklandı.

#BMSTL – Şirketin, Avrupa Bölgesinde faaliyet gösteren bir müşterisinden yaklaşık 727.766 euro tutarında yüksek katma değerli ürün grubu için sipariş aldığı açıklandı.

#CVKMD – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 175 milyon TL’den 12,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı

#DYOBY – 1,5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#ECILC – Eczacıbaşı Monrol Nükleer Ürünler’in ödenmiş sermayesindeki %50'lik payın Curium International Trading B.V. tarafından satın alınmasına ilişkin yapılan başvuru kapsamında Rekabet Kurulu tarafından nihai incelemeye alınmasına karar verildiği açıklandı.

#ERCB – 120 gün vadeli 125 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#ESCAR – 90 gün vadeli 100 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

Çimento sektöründe doğru tercih kazandırdıÇimento sektöründe doğru tercih kazandırdı

#GEDIK – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Marbaş Menkul Değerler’in halka arz başvurusunun daha sonra tekrarlanmak üzere geri çekilmesine karar verildiği açıklandı.

#GLYHO – Şirketin, %50,99 oranında bağlı ortaklığı CONSE’nin bedelli sermaye artırımı süreci kapsamında yeni pay alma haklarının tamamını kullandığı açıklandı.

#GLYHO – 2 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#HALKB – 91 gün vadeli 784 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#HEDEF – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#JANTS – Şirketin Umurlu Fabrikasında yıllık planlı bakım ve envanter kontrolleri nedeniyle 22 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında üretime geçici olarak ara verileceği açıklandı.

#KBORU – Şirketin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 5.Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Ankara-Bala Göletleri Sulamaları 4.Kısım HDPE Boru Alımı konulu ihaleye en avantajlı teklifi vererek 1. olduğu, ihale bedelinin 10,1 milyon TL olduğu açıklandı.

#KBORU – Şirket ile CWENE arasındaki arazi tipi GES projesi kapsamında yapılması gereken ödemenin 8,7 milyon dolar olduğu, GES projesinin finansal kiralama yöntemi ile finanse edilecek olup Yapı Kredi Finansal Kiralama ile sözleşme imzalandığı açıklandı.

#KCHOL – Şirket ile Moody’s arasındaki kredi derecelendirme hizmeti sözleşmesinin şirketin talebi doğrultusunda fehedildiği açıklandı.

Fiyat hareketi güçlü hisseler (09.08.2024)Fiyat hareketi güçlü hisseler (09.08.2024)

#KFEIN – Şirketin BT Haber Gazetesi tarafından düzenlenen Bilişim 500 Ödül Töreni’nde, İlk 500 Bilişim Şirketi 2023 araştırmasına göre Türkiye merkezli hizmet sağlayıcı şirketleri içerisinde Danışmanlık kategorisinde üçüncülük ödülü ve Siber Güvenlik Hizmeti kategorisinde ikincilik ödülü aldığı açıklandı.

#KLNMA – Bankanın ITFC ile Kahramanmaraş depreminin etkilerinin azaltılması ve Türkiye'de gıda güvenliği alanında faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi altında 100 milyon dolar finansman anlaşması imzaladığı açıklandı.

#LILAK – Halka arzdan elde edilen fonun 112,5 milyon TL’sinin Erzurum Fabrika Yatırımında, 10,4 milyon TL’sinin Ergene Fabrika Yatırımlarında, 34,5 milyon TL’sinin Yenilenebilir Enerji Yatırımında, 460,2 milyon TL’sinin işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.

#LKMNH – 1,0 milyar TL’ye kadar kira sertifikası ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#MARBL – Şirketin Gerilim Yenilenebilir Enerji ve Teknolojileri ile yürütülen 4.712 kWp'lik arazi üzeri güneş enerji santrali kurulumunun tamamlanmış olduğu ve elektrik üretimine başlandığı açıklandı.

#MOGAN – Şirketin Capital 500-2023 yılı genel sıralamasında 218. sırada yer aldığı açıklandı.

#ODINE – Şirketin Türkiye'nin İlk 500 Bilişim Şirketi - Bilişim 500 Araştırması 2023 değerlendirmesinde Sistem Entegratörü ve İş Ortağı - Yazılım - Sanallaştırma kategorisinde 1. olduğu açıklandı.

#OFSYM – Şirketin Ankara Bala’daki GES yatırımına binaen GES Kapasite Artışı ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporunun incelendiği ve proje ile ilgili olarak ÇED olumlu kararı verildiği açıklandı.
QNBFB – 35 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#SDTTR – Şirketin yurt içi bir müşterisinden savunma sistemleri alanında 1,96 milyon dolar tutarında sipariş aldığı açıklandı.

#TATEN – Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding'in sermayesinin %11'lik kısmını temsil eden payların 361,0 milyon TL bedelle devrinin tamamlandığı, şirketin böylece Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding'in sermayesinin %51'ini temsil eden paylara sahip olduğu açıklandı.

#TAVHL – 2024 Ocak – Temmuz döneminde hizmet verilen yolcu sayısı, 2023’ün aynı döneminin %14 üstünde gerçekleşti.

#TCELL – Ultia Teknoloji Yazılım ve Uygulama Geliştirme Ticaret’in içinde bulunduğu sektörün büyüme potansiyelinin son dönemde
sınırlı kalması sebebiyle tasfiye edilmesi için gerekli işlemlerin başlatılmasına karar verildiği açıklandı.

#TKFEN – Şirketin bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat’ın Saudi Arabian Mining Company idaresinden Suudi Arabistan'da Phosphate 3 Phase 1 projesine ait genel yapım işlerini üstlenmek üzere ihaleyi kazandığı bildirimini aldığı, proje bedelinin yaklaşık 235 milyon dolar mertebesinde olduğunun öngörüldüğü açıklandı.

#TNZTP – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Tınaztepe Özel Sağlık Hizmetleri ile devralma suretiyle kolaylaştırılmış usulde birleşmesine ilişkin SPK’ya başvuruda bulunulduğu açıklandı.

#UNLU – Can Ünalan tarafından 172.010 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

#VAKBN – 91 gün vadeli 26,7 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#VAKFN – Sermaye artırımından elde edilen fonun finansal kiralama işlemlerinin finansmanında kullanıldığı açıklandı.

#YKBNK – Yurt dışında 93 gün vadeli 18,25 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

#YKBNK – Yurt dışında 97 gün vadeli 40 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

#YKBNK – Yurt dışında 97 gün vadeli 30 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

#YKBNK – 91 gün vadeli 221 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

12 göstergesi 12 göstergesi "al" veren hisseler (09.08.2024)

PAY ALIM / SATIM

#ADGYO – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 125.687 adet pay 34,52 TL fiyattan geri alındı.

#CVKMD – Geri alınan 100.000 adet pay 550,00 TL fiyattan satılırken, satış sonucunda 15,5 milyon TL kar edildiği açıklandı.

#DCTTR – Bank of America Corporation tarafından 24,09 – 24,56 TL fiyat aralığından 3.106.263 adet alış ve 404.020 adet satış yapılırken, şirket sermayesindeki payı %5,64’e yükseldi.

#FRIGO – Şirket paylarının geri alınması kapsamında 60.000 adet pay 6,93 – 7,02 TL fiyat aralığından geri alındı.

#METUR – Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bulut tarafından 12,98 – 13,28 TL fiyat aralığından 164.618 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %11,00’e yükseldi.

#ODINE – Cengiz Avcı tarafından 95,65 – 103,90 TL fiyat aralığından 605.183 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %13,14’e yükseldi.

#ONRYT – Bank of America Corporation tarafından 104,24 – 108,64 TL fiyat aralığından 1.587.977 adet alış ve 3.686.828 adet satış yapılırken, şirket sermayesindeki payı %2,67’ye geriledi.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (09.08.2024)Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (09.08.2024)

SERMAYE ARTIRIM

#AKYHO – Şirket sermayesinin 124,1 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak 124,1 milyon TL artışla 248,2 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#CCOLA – Şirket sermayesinin 254,4 milyon TL’den %1.000 oranında bedelsiz olarak 2,5 milyar TL artışla 2,8 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#CELHA – Tahsisli sermaye artırımı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#GLBMD – Şirket sermayesinin 40 milyon TL’den %195 oranında bedelsiz olarak 78 milyon TL artışla 118 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#HEDEF – Şirket sermayesinin 375 milyon TL’den %400 oranında bedelsiz olarak 1,5 milyar TL artışla 1,9 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

#KOPOL – Şirket sermayesinin 216,2 milyon TL’den %500 oranında bedelsiz olarak 1,1 milyar TL artışla 1,3 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

#OSMEN – Şirket sermayesi bugün 20,9 milyon TL’den %1810 oranında bedelsiz olarak 379,1 milyon TL artışla 400 milyon TL’ye yükseltilecek.

#PASEU – Şirket sermayesinin 168 milyon TL’den %300 oranında bedelsiz olarak 504 milyon TL artışla 672 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldı.

#SASA – Şirket sermayesinin 5,4 milyar TL’den %700 oranında bedelsiz olarak 37,9 milyar TL artışla 43,3 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

Kaynak: İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Bugün Osmanlı Yatırım’ın hisse fiyatında düzeltme olacakBugün Osmanlı Yatırım’ın hisse fiyatında düzeltme olacak

Yabancıların temmuzda odağındaki hisselerYabancıların temmuzda odağındaki hisseler

 

SPK yasa dışı sitelere izin vermediSPK yasa dışı sitelere izin vermedi

 

SPK'dan bir internet sitesi ve dört kişi hakkında suç duyurusuSPK'dan bir internet sitesi ve dört kişi hakkında suç duyurusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)