E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüvenli liman altın yükselişini sürdürdü---

Güvenli liman altın yükselişini sürdürdü

Güvenli liman altın yükselişini sürdürdü
25 Şubat 2019 - 08:52 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin gelişmelerle birlikte yükselişini sürdürdü

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşemelerine ilişkin ilerlemelerin metaller ve dolar üzerindeki etkilerine çevirmeleri ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı. Görüşmelerdeki bu ilerlemeler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin mallarına 1 Mart'ta uygulanması beklenen tarife artışlarını erteleyeceğini duyurmasını da içeriyor. Palladyum rekor seviyeye yükselirken, platin üç ayın zirvesine tırmandı.

Trump Pazar günkü twitter mesajında, ABD'nin Çin ile görüşmelerinde önemli yapısal sorunlar konusunda kayda değer ilerlemeler sağladığını kaydederek, "Bu çok verimli görüşmelerin bir sonucu olarak, ABD'nin 1 Mart'ta uygulamayı planladığı Çin mallarına gümrük tarifesi artışlarını erteleyeceğim" dedi.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek Singapur saati ile 11:31'de ons başına 1,331.67 dolara çıktı. Altın Cuma günü yüzde 0.4 yükseldi ve son beş haftada dördüncü haftalık kazancını gerçekleştirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.

Kotak Commodity Services analisti Madhavi Mehta, "Trump'ın tarife artışlarının tarihini uzatması ve Brexit oylamasının 12 Mart'a ertelenmesi ile birlikte, piyasanın bu hafta reaksiyonu daha ziyade ABD ekonomik verilerine ve bu verilerin Fed'in para politikası duruşuna uyup uymadığına olabilir" dedi.

Spot gümüş yüzde 0.3 yükselirken, platin yüzde 0.9 değer kazanarak ons başına 850.45 dolar ile Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü ve palladyum yüzde 0.5 yükselişle ons başına 1,507.31 dolar ile tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)