E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüvenli liman dip yaptı---

Güvenli liman dip yaptı

Güvenli liman dip yaptı
11 Ekim 2012 - 07:03 borsagundem.com

Altın, Çin merkezli endişelerden dolayı 1 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Altın, Hindistan'dan sonra dünyanın en büyük ikinci altın alıcısı olan Çin'den gelen talebin düşeceği endişeleriyle 1 haftanın en düşük seviyesine geriledi.
Hong Kong İstatistik Kurumu'ndan bugün yapılan açıklamaya göre, Çin'in Hong Kong'tan ithal ettiği altın oranı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 29 düşerken, yüksek fiyatlar da satıcıların çekingen davranmasına sebep oldu. Altın, geçtiğimiz çeyrekte ABD'den Asya'ya bir çok merkez bankasının ekonomik büyümeyi teşvik etmek adına yeni önlemler alabileceğini açıklamasının ardından ralli yapmıştı.
Streettalk Advisors LLC CEO'su Lance Roberts telefonla yaptığı açıklamada "Çin'deki yavaşlamaya yönelik endişe marketleri sessiz bırakıyor" dedi.
Aralık vadeli altının onsu New York saatiyle 11:41'de yüzde 0.1 düşerek 1,762.50 dolara geriledi. Fiyatlar günün erken saatlerinde 1,758.50 dolara kadar düşerek 27 Eylül'den bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. Aralık vadeli gümüşün onsu ise yüzde 0.1'lik düşüşün ardından 33.955 dolara indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)