E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüvenli liman yine gözde yatırım aracı oldu---

Güvenli liman yine gözde yatırım aracı oldu

Güvenli liman yine gözde yatırım aracı oldu
14 Nisan 2014 - 08:07 borsagundem.com

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Tözge, jeopolitik gerginliğin ve faizlere ilişkin beklentilerin altın fiyatlarının seyrini etkileyebileceğini söyledi

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge altının yüzyıllardır devam eden ‘güvenli liman’ özelliğinin son dönemde biraz daha ön plana çıkmaya başladığına işaret ederek, “Önümüzdeki dönemde ABD, Rusya ve Avrupa ülkelerinin alacağı politik kararlar başta olmak üzere, jeopolitik gerginlik, Hindistan’ın altın ithalatını kolaylaştıracak adımlar atmaya hazırlanması, reel faizler, açıklanacak ekonomik veriler ve Türk Lirasının diğer para birimlerinin karşısındaki değeri, altının TL cinsinden fiyatını belirleyecek önemli unsurlar olacak” dedi. 2014 yılının başında altın fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişle  müşterilerin birçoğunun kar realizasyonu yaparak altından çıkış yaptığını belirten Tözge, sektör genelinde sene sonuna göre yaklaşık yüzde 15’lik bir daralma olduğunu ifade etti. Tözge, “Ancak bu tamamen fiyat etkisinden kaynaklı bir hareketti. Bugünlerde.  fiyatların geriye gelmesi birçok yatırımcı için alım fırsatı olarak değerlendirildi ve yatırımcılar tekrar altına yöneldi” dedi. 

1.7 MİLYARLIK TOPLAM HACİM 

Galip Tözge, Akbank olarak,  geleneksel bir  yatırım aracı olan altını, modern bir bankacılık ürünü haline getirerek çağdaş bankacılığın avantajlarıyla donattıklarını dile getirdi. Tözge, böylece çıktığı ilk günden beri müşterilerinden büyük ilgi gören altın hesaplarının 2013 yılındanunda  1,7 milyar TL’nin üzerinde bir hacme ulaştığını söyledi.  

2014 YILINA HIZLI BAŞLADI

Tözge, “Mart 2014’te son 6 ayın en yüksek fiyat seviyesini gören altın 2014’e hızlı bir başlangıç yaptı. Bu çerçevede altına olan ilgi de artarak devam ediyor. 2014 yılında da altın bankacılığında yeni ürün ve hizmetlerle hız kesmeden büyümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN PROJESİNE BAŞLADI

Tözge, “Nisan ayı başında 3 pilot şubemizde (Üsküdar, Beşikaş ve Nuruosmaniye  Şubeleri) Gram Altın projesiyle müşterilerimiz hesaplarındaki altını gram gram fiziken çekip yine hesabına fiziken yatırma imkanı bulacak. Müşterilerimiz ihtiyaç anında hesabındaki altının örneğin 1 gramını dahi fiziken çekebilecek. Ayrıca ellerindeki sertifikalı İAR gram altınlarını da altın hesabına aynı para gibi yatırabilecek. ” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)