E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiGYO hisseleri için öneriler ---

GYO hisseleri için öneriler

GYO hisseleri için öneriler
26 Mart 2012 - 10:11 borsagundem.com

Analistler gayrimenkul sektörü hisselerini değerlendirdi ve hisseleri için yeni hedef fiyatları belirledi

HSBC Yatırım'ın GYO sektörü için hazırladığı raporun detayları şöyle:
HSBC Gelişmekte olan ülkeler gayrimenkul sektör raporu yayınladı. HSBC son dönemde piyasalarda gözlenen yukarı yönlü hareket Türkiye'nin de dahil olduğu gelişmekte olan ülkeler gayrimenkul şirketlerinde de ciddi değerlenmelere neden olduğunu ve bu bağlamda yatırımcılar tarafından sektör hisselerinde daha fazla getiri elde etmek için daha fazla risk alınması trendinin takip edileceğini düşünüyor. Türkiye için ise, HSBC mortgage oranlarında yaşanan düşüşün ikinci çeyrekten itibaren kredi hacimlerine daha ciddi oranlarda yansıyacağını ve sektörü destekleyeceğini düşünüyor. HSBC ayrıca Türkiye'de ayrıca kentsel dönüşüm ve yabancılara mülk satışı ile ilgili düzenlemelerin sektörün büyümesine olumlu yansıyacağını düşünüyor. Bu altyapı ile birlikte HSBC, piyasanın daha yüksek betalı isimlere yönelecek olmasının hisse değerlemelerine de yansıyacağını düşünüyor. HSBC takibindeki GMYO hisselerinden Emlak Konut GMYO (EÜG, hedef fiyat:3.40 TL) sektörün en büyük oyuncusu olması ve yüksek betası ile en beğendiği hisse olarak öne çıkıyor.
HSBC Sinpaş GMYO (EÜG, hedef fiyat:2.10 TL) ve Torunlar GMYO'nun (EÜG, hedef fiyat:7.00 TL) da sundukları ciddi büyüme potansiyeli ile yüksek risk temasına uygun diğer isimler olduğunu düşünürken, İş GMYO'yu ise düşük riskli operasyonları ve sınırlı büyüme potansiyeli ile bu tema içerisinde tercih etmediğini belirtti. HSBC değerlemeleri için temel aşağı yönlü riski, piyasalarda görünümün bozulması, mortgage oranlarında yaşanabilecek bir yükseliş ya da hacimlerin sınırlı kalması sonucu sektör büyümesinin de kısıtlı gerçekleşmesi olarak açıklarken önümüzdeki dönemde yasal düzenlemelerin (kentsel dönüşüm, yabancıya mülk satışı vb) gerçekleşmesinin ise sektör hisselerini olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali tutar26 Mart 2012 11:51

    gyo hisseleri çok çok ucuz 2 aydır yazıtorum. ellerindeki gayrimenkullerin değeri çok yüksek. hisse değeri çok düşük. kar payında çok cimriler. devamlı yatırım yapıyor küçük yatırımcıya birşey vermiyorlar. hisseleryükselmesi için kar paylarını artırmaları gerekir. inanın ellerindeki arsa evler her gün değer kazanıyor. hisse hergün düşüyor. 3 yıl önce aldığım hissede zarardayım. oysa ellerindeki arsalar iki katına çiktı. bu ne biçim borsa ne biçim hisse.