E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHacimsiz yükseliş devam edebilir---

Hacimsiz yükseliş devam edebilir

Hacimsiz yükseliş devam edebilir
28 Aralık 2015 - 17:00 borsagundem.com

İş Yatırım, haftaya bakış piyasa raporunda haftanın geri kalanında yükseliş trendinin devam edebileceğine vurgu yaptı.

Çin’de bu sabah açıklanan sanayi şirketlerinin kârları yıl başından bu yana %1.9 oranında gerilemiş. Madencilik sektörü ve kamu kuruluşlarının kârlarındaki gerileme ise, sırasıyla %56 ve %9.5 olmuş. Bu veri Çin’in açıklanan büyüme rakamlarının gerçeği yansıtmadığı ile ilgili endişeleri destekler nitelikte bir veri. Öte yandan son günlerde petrol fiyatlarındaki toparlanmaya karşın ABD petrol şirketlerinde iflasların artması yüksek getirili bonolarda satış baskısının 2016 yılında da devam edebileceğine işaret ediyor.

Bugün AB piyasalarındaki düşüşlere karşın BIST’de hacimsiz yükseliş devam ediyor. Önemli bir haber akışının olmadığı, yabancı yatırımcıların tatilde olduğu kısa haftanın geri kalanında yükseliş trendinin devam edebileceğini düşünüyoruz.

Merkez Bankası’nın faizleri aşağı çekmesi yeni yılda piyasaları bozabilir. Geçtiğimiz hafta PPK sonrası yapılan açıklama küresel piyasalardaki volatilitenin azalmasına paralel faiz bandının alttan üstten daraltılarak para politikasının basitleştirileceği şeklinde anlaşılıyor. Fed’in faizleri artırdığı, ücret artışlarının enflasyonu tehdit ettiği bir ortamda Merkez Bankası’nın küresel risk iştahına güvenerek para piyasasında faizleri alelacele aşağı çekmesi yeni yılda piyasalarda oluşacağını öngördüğümüz güven ortamını bozabilir.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)