E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHaçlı zihniyeti Türkiye Libya anlaşmasını reddedecek---

Haçlı zihniyeti Türkiye Libya anlaşmasını reddedecek

Haçlı zihniyeti Türkiye Libya anlaşmasını reddedecek
12 Aralık 2019 - 10:18 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Türkiye ve Libya'nın deniz sınırları üzerine vardığı anlaşmanın uluslararası hukuku ihlal ettiğini açıklayacak.

Avrupa Birliği (AB) liderleri bugün Yunanistan'ı destekleyerek Türkiye ve Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına (DYAS) ilişkin Mutabakat Muhtırası'nın uluslararası hukuka aykırı olduğunu açıklayacaklar. Yunanistan bu anlaşmanın üzerine Libya büyükelçisini ülkesine geri göndermişti. Yunanistan anlaşmanın Girit'in varlığını gözardı ettiğini ve Yunanistan'ın kıta sahanlığını ihlal ettiğini belirtiyor. 

AB liderlerinin bugün başlayacak iki günlük zirve için hazırladıkları taslak bildiride "Türkiye ve Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına (DYAS) ilişkin Mutabakat Muhtırası üye olmayan ülkelerin bütünlük haklarını ihlal ediyor ve Birleşmiş Milletler (BM) Deniz Hukuku sözleşmesiyle bağdaşmıyor" ifadesi yer aldı. Ankara ve Trablus arasında imzalanan anlaşma Libya ve Türkiye'nin birbirlerine en yakın noktalarından deniz yetki alanları arasında bir koridor oluşturarak o bölgede petrol ve gaz aramalarının önünü açıyor. Taslakta "Avrupa Birliği Konseyi, Türkiye'nin bu eylemleri karşısında Yunanistan ve Kıbrıs'ın bütünlüğünü tartışmasız bir şekilde tekrar vurguluyor" ifadesi yer aldı. Yunanistan, Birleşmiş Milletler'e (BM) itirazda bulundu ve Libya ve Türkiye'nin deniz sınırları üzerine vardığı anlaşmanın Libya'daki ikinci iç savaşı durdurmak için BM'nin yardımıyla kurulmaya çalışan hükümeti olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemil12 Aralık 2019 11:50

    Haçlı düşüncesi hiç bitmedi ki zaten. Belli etmeseler de Türkiye gibi nüfusu büyük, ekonomisi kuvvetli, coğrafi ve ekonomik öneme sahip, NATO nün bile vazgeçilmez dediği ülkeler den biri olan Türkiye yi Avrupa Birliği ne niye almadıklarını biliyoruz. Bazı Avrupa ülkelerinden bile önde sayılırız ancak bizi alacaklarını sanmam.

  • Millet12 Aralık 2019 11:45

    Eski'den Haçlı zihniyetleri nasılsa yine aynı en ufak bir değişiklik yok.Güçlenmemizi istemiyorlar birlik olma vakti.Bu iş parti marti işide değil artık vatan ve millet işi çocuklarımızın geleceği için hep birlikte türkiye olma vakti.

  • pazarci12 Aralık 2019 11:16

    Turkiye bir an evel idami getirip avrupa/hacli birligi klubunun kapisinda beklemekten vazgecip kendi yoluna gitmek hayrinadir vede zorundadir.......

  • Alp Arslan12 Aralık 2019 10:58

    Bizim hayrımıza tek adım atmazlar 1000 yıldır böyle oldu böyle gider...