E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHafif ölçekli pozitif fiyatlamalar görülüyor---

Hafif ölçekli pozitif fiyatlamalar görülüyor

Hafif ölçekli pozitif fiyatlamalar görülüyor
11 Şubat 2021 - 09:20 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Powell piyasanının beklediğini verdi. Fed Başkanı Jerome Powell, tam istihdama ulaşmak için İkinci Dünya Savaşı sonrasındaki çabaların yeniden canlandırılması ve sürece yardım için gevşek para politikasına devam etmek gerektiğini, pandemi döneminde işlerini kaybedenlerin tekrar işlerine dönmelerinin sağlanması için "toplum genelinde adanmışlık" gerektiğini vurguladı. Bunun yanında yavaş bir aşılamadan kaynaklı risklerin aşağı yönde olduğunu ve pandemi sona erene kadar para politikası desteğinin geri çekilmeyeceğini yineledi. İçinde bulunulan durumda mali politikanın zaruri olduğunun bir kere daha altını çizdi. Powell’ın yapmış olduğu konuşma daha önceki açıklamalar ile paralellik gösterdi. Bu yönüyle dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerinde net bir oynaklık görmedik. ABD endekslerinde ise hafif ölçekli pozitif fiyatlamaları takip ettik.

ABD’de dün açıklanan Ocak ayına ilişkin enflasyon verilerinin piyasa beklentilerini karşılayamadığını
gördük. Bu noktada çekirdek TÜFE verisi aylık bazda %0 olarak gerçekleşmesinin yanında yıllık bazda %1.4 ile %1.5 olan beklentilerin altında kaldı. Dün gelen beklenti altı rakamlar ile getirilerde geri çekilmenin yaşandığını ve bu sayede ons altın fiyatlarında yukarı yönde hareketlerin hız kazandığını izledik.

Lagarde ise , Fiyatlarda kısa vadeli değişimleri izlediklerini belirtmesinin yanında ECB’nin enflasyon
konusunda endişelenmesinin zaman alacağını, bu sayede destekleyici para politikasının devam edeceğini ve en azından yılsonuna kadar mali desteğin süreceğini belirtmesi önemliydi. Buna karşılık Lagarde’ın gerçekleştirdiği konuşmada sürpriz olmadığını söyleyebiliriz. Bu nedenle genişleyici politika yanlısı söylemlerde bulunsa bile EURUSD paritesinde oluşan yükseliş hareketi gün boyunca devam etti.

Gün içerisinde küresel ölçekte data akışının bir hayli sakin olduğunu görmekteyiz. Günün en önemli verisi ABD işsizlik maaşı başvuruları olacak. Piyasa beklentisi 757 bin kişinin başvurduğu şeklinde.

BIST-100 geçtiğimiz işlem günü (%0,20)3,06 puan artışla 1.547,11 puandan kapattı, işlem hacmi 27,1 milyar TL olarak gerçekleşti.

Manşette Öne Çıkanlar

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Başkan Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi, Biden'in 3
Kasım'da yapılan seçimleri kazanmasından bu yana ilk kez görüştüler. Beyaz Saray açıklamasında, Biden'in Xi ile görüşmede Çin'in zorlayıcı ve adil olmayan ekonomik uygulamalarından, Hong Kong'daki baskılarından, Sincan'daki insan hakları ihlallerinden ve Tayvan'a karşı olanlar da dahil olmak üzere bölgedeki agresif davranışlarından duyulan endişeleri ilettiği belirtildi

ABD Başkanı Joe Biden, göreve gelmesinin ardından Savunma Bakanlığı’na yaptığı ilk ziyarette,
Pentagon’un Çin stratejisini yeniden değerlendireceğini ve bu amaçla bakanlık içinde bir görev
gücü oluşturulduğunu bildirdi. Biden, yeniden gözden geçirilecek hassas alanların istihbarat,
teknoloji ve ABD’nin bölgedeki askeri varlığı olacağını kaydetti.

Beyaz Saray, Trump yönetiminden işlerin devralınmasında yaşanan sorunlar, uzlaşmalıklar
nedeniyle Biden döneminin ilk bütçe teklifinin sunulmasını gecikebileceğini bildirdi.

AB, Britanya'nın Kuzey İrlanda ile ticaretin kolaylaştırılması için ilettiği taleplerin büyük bölümünü reddetti, ancak çelik konusunda daha fazla esnekliği değerlendirmekte olduğunu bildirdi.

Teknik satışlar yaşanıyor

 

TL lehine pozisyon alınmaya devam edilecek

 

Realizasyonlar sınırlı, endeks gücünü koruyor

 

Günün önemli şirket haberleri 11/02/2021

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)