E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftanın son işlem gününde hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Haftanın son işlem gününde hafif alıcılı açılış bekleniyor

Haftanın son işlem gününde hafif alıcılı açılış bekleniyor
25 Aralık 2020 - 08:30 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 18.102 artarak 2.100.712’ye yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 3.218 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 254 kişi artarak 19.115’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 1.935.292.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Çin'den gelecek aşı Pazarı Pazartesiye bağlayan gece yola çıkıyor.

Koca: Pfizer-Biontech aşısında sözleşmede sorun çıktı ancak kısmen aşıldı.

ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Fauci, Kovid-19 salgınına karşı sürü bağışıklığının kazanılabilmesi için nüfusun %90'ının aşılanmasının gerekebileceğini söyledi.

AB ve İngiltere, Brexit sonrası ticaret anlaşmasını tamamladı. Tamamlanan anlaşmanın onay için İngiltere Başbakanı Boris Jonson'a ve AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen' e gönderileceği belirtildi.

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, hükümet harcamaları ve Korona virüsü yardımlarını içeren 2,3 trilyon dolarlık pakette değişiklik yapılması girişimlerini reddetti. 

Almanya'da ilk mutasyona uğramış korona virüs vakası tespit edildi

Ne Olacak?

İç piyasalarda Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacakken, Almanya, İngiltere ve ABD’de piyasalar Noel Tatili nedeniyle kapalı.

Pfizer ve BioNTech ortaklığında korona virüse karşı geliştirilen aşının dağıtımı Avrupa Birliği'nde başladı. Alman yetkililer, 150.000’i aşkın dozun sevkiyatının yarın yapılmasını bekliyor.

Britanya'da Avam Kamarası, Johnson hükümetinin AB ile üzerinde anlaştığı Brexit sonrası ticaret anlaşmasını görüşmek  için 30 Aralık Çarşamba günü toplanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Kovid –19 aşısının mutasyon geçiren virüse karşı da etkili olduğu yönünde yapılan açıklamalar , AB ile İngiltere arasındaki Brexit anlaşmasının yakın olduğu yönünde yer alan haberler ve toplu aşılamaların başlaması küresel piyasalardaki risk iştahını destekliyor. Almanya, İngiltere ve ABD’de Noel tatili olduğunu ve volatilitenin düşük olmasını beklediğimizi hatırlatalım.

Yurtiçinde ise haftanın en önemli veri akışı ve piyasaların odak noktası TCMB’den gelecek faiz kararıydı. BİST100 endeksi haftanın dördüncü işlem gününe %0,44 oranında yükselişle 1.424 seviyesinden başlangıç yaptı. Öğle saatlerine kadar yatay seviyede geçen endekste Merkez Bankası faiz kararı sonrasına alımlar hızlandı. TCMB, politika faizini beklentilerin 50 baz puan üzerinde 200 baz puan artırdı ve %15,00’ten %17,00’ye yükseltti. TCMB’nin yayımladığı açık ve anlaşılır metin piyasalar tarafından olumlu karışandı. Metinde ''Küresel ekonomiye dair veriler üçüncü çeyrekte başlayan kısmi toparlanmanın devam ettiğine işaret etmektedir. Ancak, aşıya dair olumlu gelişmelere karşın, son dönemde artış gösteren Kovid-19 vakaları nedeniyle küresel ekonomiye ilişkin belirsizlikler devam etmektedir. Milli gelir verileri ve son çeyreğe ilişkin göstergeler iktisadi faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir. Ancak, artan vaka sayıları nedeniyle getirilen kısıtlamalar, başta hizmetler sektörü olmak üzere iktisadi faaliyetin kısa vadeli görünümüne dair belirsizlik oluşturmaktadır. Diğer yandan, salgın döneminde sağlanan yüksek kredi büyümesinin birikimli etkileriyle güç kazanan iç talep cari işlemler açığını artırmaktadır. İç talep koşulları, döviz kuru başta olmak üzere birikimli maliyet etkileri, uluslararası gıda ve diğer emtia fiyatlarındaki yükseliş ve enflasyon beklentilerindeki bozulma, fiyatlama davranışları ve enflasyon görünümünü olumsuz etkilemeye devam etmektedir'' denildi. Kararın ardından Dolar / TL kuru 7,55 seviyesine kadar geriledi. BİST100 endeksi günü %0,59 oranında yükselişle 1.426 seviyesinden tamamladı. Madencilik sektörü payları %9,56 oranında değer kazanırken, gayrimenkul yatırım ortaklıkları sektörü payları %1,85 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde 1.430 – 1.435 – 1.441 direnç seviyeleri olarak takip edilecekken, 1.415 – 1.410 – 1.400 seviyeleri destek seviyeleri olarak takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Perşembe günü 1.555 - 1.583 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.581 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 40.282 adet azalarak 452.619 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.554 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.598’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.858 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.559 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.568 ve 1.576 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.568 ve 1.559 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Dövizde haftanın son işlem gününde yatay seyir

SPK bu hafta 36 izinsiz foreks sitesini yakaladı

SPK'dan 2 şirketin sermaye artırımı başvurusuna olumlu yanıt

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)