E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'Hakem olsam maça çıkmazdım'---

'Hakem olsam maça çıkmazdım'

'Hakem olsam maça çıkmazdım'
12 Ocak 2013 - 08:20 borsagundem.com

Trabzonspor’un deneyimli teknik direktörü: Verdiği kararı uygulatamadığına göre bir daha o kararı veremez

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, son dönemde yaşanan olaylardan sonra hakemlerin itibarını yitirdiğini söyledi.
Hakem Halis Özkahya’nın raporuna rağmen Fenerbahçeli futbolcu Raul Meireles’in cezasının indirilmesine hakemlerin tepki göstermesi gerektiğini belirterek, “Futbolcuların da, antrenörlerin de sendikası olması lazım. Ceza konusunda hakeme yapılan haksızlıkta, aslında ben hakemlerin yerinde olsam maçlara çıkmazdım. O hakem artık büyük kulüpler karşısında işini ezilerek yapacaktır. Verdiği kararı uygulatamadığına göre bir daha o kararı veremez. Yazamaz o rapora” diye konuştu. Güneş, futbolcularla toplantı yaptığı odadaki tahtaya ikinci yarıdan dileklerini yazdı, “Bunlar olur mu? Olmaz tabi” diyerek futbolun geleceğiyle ilgili umutsuz olduğunu vurguladı.
Güneş, hakemlerin yanlışları konuşulurken bile olayların saptırıldığını ifade ederek, “Diyelim ki Fenerbahçeli oyuncu dışarı atılmışsa, Fenerbahçe, ‘Oyuncuma nasıl ceza aldırmam’, diğer kulüpler de ‘Ona nasıl ceza verilmez?’ diye konuşuyor. Oysa hakemin, ceza kurullarının ne yapması gerektiğinin kurallara bağlı olması gerekiyor. Gençlerbirliği’nin oyuncusu aynı hareketi yapıp 1 maç alıyorsa, Fenerbahçeli Caner 2 maç alıyorsa haksızlıktır. Güç gösterisiyle hakemleri baskı altına almaya kalkarsanız o konudan uzak duranlar da başlar bunu yapmaya. O zaman da kaos olur ve bu kaostan da mutluluk çıkmaz” dedi.
Güneş, G.Saray-F.Bahçe maçında sarı lacivertli Meireles’in hakem Özkahya’ya tükürmesine de atıfta bulunarak, “O ceza konusunda hakeme yapılan haksızlıkta, aslında ben hakemlerin yerinde olsam maçlara çıkmazdım. O hakemin bana göre hem mesleği hem de kişiliği rencide olmuştur. Büyük kulüpler karşısında mutlaka ezilerek görev yapacaktır. Verdiği kararı uygulatamadığına göre bir daha o kararı veremez. Yazamaz o rapora” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)