E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıHALK YATIRIM VOB BÜLTENİ ---

HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ

HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ
19 Şubat 2010 - 09:17 borsagundem.com

..Piyasalar bugün Almanya ve Euro bölgesinden hizmet ve imalat sanayine yönelik PMI verileri; İngiltere perakende satışları, ABD TÜFE ve reel gelir verilerini takip edecek.

GÜNLÜK STRATEJİ: Yurtdışında Yunanistan’daki sorunlara yönelik destek konusunda Almanya’dan gelen açıklamaların olumsuz etkisi, yurtiçinde ise siyasi gelişmelerin yarattığı kaygılar, endeks kontratında satıcılı açılışa neden oldu, kontrat günü %2,09 oranında kayıpla tamamladı. Dolar kontratında bu gelişmelere bağlı spot dolar kurundaki yükselişin yansımasıyla %0,76 oranında değer kazancı yaşanırken, spot altın fiyatındaki toparlanma altın kontratının günü %0,41 oranında kazançla kapatmasına neden oldu. Yurtdışında da olumlu şirket karları ve beklentilerden iyi gelen ABD verileri, ABD ve Avrupa borsalarında pozitif kapanışlara neden oldu. Ancak ABD kapanışının ardından FED’in bankalara doğrudan para verdiğinde uyguladığı iskonto faiz oranını sürpriz bir kararla çeyrek puan artırarak 0.75 puana çıkarması, Asya borsalarında %2’nin üzerinde değer kaybına yol açtı, ABD vadeli piyasalarında satışların derinleştiği görülmekte, dolar 1,5200 seviyesinin üzerine çıktı, euro/dolar paritesi 1,3500’in altına geriledi. Güne bu gelişmelerle başlayacak olan endeks kontratlarında satıcılı bir açılış, dolarda alıcılı, altın kontratında ise satıcılı bir başlangıç öngörmekteyiz. Güniçinde yönü yurtdışında FED’in kararı sonrasında global piyasalardaki seyir, günlük veri gündemi, yurtiçinde ise siyasi gelişmeler belirleyecek. Piyasalar bugün Almanya ve Euro bölgesinden hizmet ve imalat sanayine yönelik PMI verileri; İngiltere perakende satışları, ABD TÜFE ve reel gelir verilerini takip edecek.HALK YATIRIM ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)