E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıHALK YATIRIM VOB BÜLTENİ---

HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ

HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ
26 Şubat 2010 - 09:29 borsagundem.com

..Sabah itibariyle ise dolardaki zayıflama sonucu emtia fiyatlarındaki artış ve Japonya’da sanayi üretimindeki artış Asya borsalarında olumlu kapanışlara neden olurken,.

GÜNLÜK STRATEJİ: Yurtiçinde siyasi gerginliğe çözüm arayışlarının yaşandığı zirveye yönelik beklentilerle güne tepki alımlarıyla başlayan endeks kontratları, güniçinde zirve sonrasında yapılan açıklamaların tedirginliği giderememesi ve Citigroup’un Türk hisselerinin ağırlığını düşürmesi, yurtdışında ise Alman borç ofisinin euro bölgesi için olumsuz açıklamaları, Yunanistan’a dair kaygılar ve ABD’den olumsuz gelen veri akışının etkisiyle günü %1,75 oranında değer kaybıyla tamamladı. Tüm bu gelişmelerin sonucunda zayıflayan TL’den dolayı, dolar kontratları değer kazancını sürdürdü, altında ise gün %0,27 oranında kayıpla tamamlandı. Yurtdışı borsalarda %1’leri aşan kayıplar görüldü. Sabah itibariyle ise dolardaki zayıflama sonucu emtia fiyatlarındaki artış ve Japonya’da sanayi üretimindeki artış Asya borsalarında olumlu kapanışlara neden olurken, ABD vadeli piyasalarında tepki alımları görülmekte. Güne yurtdışındaki toparlanma eğiliminin etkisiyle endeks kontratlarında tepki alımlarıyla başlangıç öngörmekteyiz, ancak zayıf görünümün sürmesi nedeniyle güniçinde olası kar satışlarına karşı temkinli olunmasını önermekteyiz. Euronun dolar karşısında toparlanma eğilimi sonucunda dolar/tl kotasyonlarının güne gevşeyerek başlamış olmasından dolayı dolar kontratında satıcılı başlangıç beklemekteyiz. Emtia fiyatlarındaki değer kazancı sonucunda altın kontratında da alıcılı başlangıç öngörmekteyiz. Ancak yurtiçi siyasi gerginliği üzerinden atamayan piyasalarda güniçinde yurtdışı veri gündemi ve iç siyasi endişeler yön belirleyici olmayı sürdürecektir. Piyasalar bugün yurtiçinde dış ticaret dengesi, yurtdışında ise İngiltere 4.çeyrek büyüme rakamları, Euro Bölgesi ÜFE verileri ile ABD’den 4.çeyrek büyüme rakamlarının revizesi, PCE ve Michigan Üniversitesi endeksleri verilerini izleyecek. HALK YATIRIM ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)