E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıHALK YATIRIM VOB BÜLTENİ ---

HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ

HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ
05 Mart 2010 - 09:28 borsagundem.com

Bugün İngiltere ÜFE; ABD’den de tarımdışı istihdam, imalat sanayi istihdam, işsizlik oranı, ortalama gelir ve tüketici kredileri verisi açıklanacak.

GÜNLÜK STRATEJİ Dün yurtdışı piyasalardaki negatif görünümle birlikte satıcılı açılış yapan endeks 30 kontratı günü değer kaybıyla kapattı. Avrupa piyasalarında gün içinde izlenen zayıf seyrin yanında, Moody’s’in Eurobank, Tekfen ve Finansbank’ın kredi notlarının olası bir indirim için negatif izlemeye alınmış olması ve kurumun Türkiye ekonomisine yönelik yaptığı değerlendirmeler; yüksek gelen enflasyon verisi sonrası faizlere yönelik yukarı yönlü hareketlilik ve ABD’de Ermeni iddialarını içeren tasarının oylanacak olması iç piyasalarda negatif görünümde etkili oldu. Dolar kontratı günü yükselişle, altın kontratı ise hafif kayıplarla tamamladı. Yurtdışında ise ABD’de perakende şirketlerinin satışlarının olumlu gelmesinden dolayı yaşanan pozitif hava bugün açıklanacak olan istihdam rakamlarına yönelik endişeleri gölgede bıraktı. Piyasalar Avrupa’da negatif; ABD’de ise pozitif kapanış gerçekleştirdi. Bu sabah Asya borsalarında da olumlu seyrin devam ettiğii gözlenmekte. ABD vadeli piyasası ise hafif artıda seyir izliyor. Güne Wemeni iddialarını içeren tasarının ABD’de onaylanmasının gölgesinde başlayacak olan piyasalarda, dolar/tl kotasyonlarında görülen hızlı yükselişin de etkisiyle endeks kontratlarında hafif satıcılı yatay, dolar kontratlarında alıcılı bir açılış beklemekteyiz. Bugün İngiltere ÜFE; ABD’den de tarımdışı istihdam, imalat sanayi istihdam, işsizlik oranı, ortalama gelir ve tüketici kredileri verisi açıklanacak. HALK YATIRIM ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)