E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıHALK YATIRIM VOB BÜLTENİ---

HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ

HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ
08 Mart 2010 - 11:05 borsagundem.com

Bugün yurtdışı veri takvimi oldukça sakin. Euro bölgesinden sentix endeksi, Almanya’dan da sanayi üretimi açıklanacak. İçeriden ise Ocak ayı sanayi üretimi ve Şubat ayı Hazine nakit gerçekleşmeleri beklenmekte.

GÜNLÜK STRATEJİ Haftanın son işlem gününde yurtdışında olumluya dönen havanın etkisinde kalan piyasalarda endeks 30 kontratı güne alıcı başlangıç yaptıktan sonra haftayı değer kazancı ile kapattı. Dolar kontratlarında değer kaybı, altın kontratlarında ise yükseliş gerçekleşti. Ermeni iddalarının ABD’de kabul edilmesinin ardından iddiaların Genel Kurul tarafından kabul edilmeyeceği düşüncesi iç piyasalarda olumsuz görünüm oluşmasını engellerken, ABD’den açıklanan ve beklentilerden iyi gelen tarımdışı istihdam verisi de hem içeride hem de dışarıda olumlu görünüme destek verdi. Yeni haftaya ise, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin Yunanistan için ihtiyaç halinde kullanılmasına yönelik bir plan üzerinde çalıştıklarını söylemesinin yarattığı olumlu hava ile başlanıyor. Asya piyasalarında değer kazanan emtia fiyatlarının da etkisi ile yükseliş görülmekte, ABD ve Avrupa vadeli piyasalarında ise pozitif seyir izleniyor. Bu bağlamda endeks kontratlarında güne hafif alıcılı başlangıç yapılacağını öngörmekteyiz. Düşüşle açılan dolar/tl kotasyonları dolar kontratlarında hafif satıcılı bir başlangıç olacağını işaret etmektedir, altında ise hafif alıcılı yatay bir açılış beklemekteyiz. Bugün yurtdışı veri takvimi oldukça sakin. Euro bölgesinden sentix endeksi, Almanya’dan da sanayi üretimi açıklanacak. İçeriden ise Ocak ayı sanayi üretimi ve Şubat ayı Hazine nakit gerçekleşmeleri beklenmekte. Hafta boyunca içeriden gelecek olan veriler arasında Çarşamba günkü ödemeler dengesi verisi öne çıkarken, Euro bölgesinde Cuma günü açıklanacak olan sanayi üretimi verisi öne çıkıyor. ABD’de ise Çarşamba günü açıklanacak olan toptan stoklar ve FED bütçesi verisi ile Cuma günü açıklanacak olan perakende satışlar ve Micgihan Üniversitesi endeksleri öne çıkacak HALK YATIRIM ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)