E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıHALK YATIRIM VOB BÜLTENİ ---

HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ

HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ
12 Mart 2010 - 09:21 borsagundem.com

Bugün Euro bölgesinden sanayi üretimi, ABD’den perakende satışlar ve Michigan Üniversitesi güven endeksleri açıklanacak.

GÜNLÜK STRATEJİ Güne yurtdışında vadeli piyasalarda görülen negatif seyir ve Çin’in ekonomiyi soğutmaya yönelik çalışmalarını sürdüreceği beklentisiyle zayıf seyir izleyen Asya piyasalarının etkisinde kalarak, hafif satıcılı başlayan endeks 30 kontratı, gün içinde zayıf seyrini sürdürdü, günü değer kaybıyla kapattı. Dolar ve altın kontratlarında da negatif kapanış görüldü. Avrupa piyasalarında ve emtialarda Çin’in ekonomiyi soğutucu önlemlerini sürdüreceği düşüncesiyle gün içinde görülen zayıf ve kararsız seyir, öğleden sonra da ABD piyasalarında devam etti. Ancak Avrupa piyasalarında negatif kapanışlar görülmesine karşın, ABD piyasalarında bankacılık sektörüne gelen alışlarla pozitif kapanışlar gerçekleşti. ABD’de Citigroup CEO’sunun iyimser açıklamaları bankacılık sektörüne yönelik iyimser beklentilerde etkili oldu. Bu sabah ise Asya borsalarında karışık seyir izleniyor. Çin ve Hong Kong’da satıcılı seyir, Japonya borsasında ise Japon Merkez Bankası’nın parasal genişlemeye devam edeceği beklentisiyle pozitif kapanış görülmekte. Bu bağlamda güne başlangıcın iyimser ancak zayıf olacağı düşüncesindeyiz. Endeks kontratlarında güne hafif alıcılı yatay bir başlangıç, dolar kontratlarında gevşeyen dolar/tl kotasyonlarının etkisiyle hafif satıcılı başlangıç yapılacağını beklemekteyiz. Altın kontratlarında ise güne alışlarla başlanacağını düşünmekteyiz. Bugün Euro bölgesinden sanayi üretimi, ABD’den perakende satışlar ve Michigan Üniversitesi güven endeksleri açıklanacak. HALK YATIRIM ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)