E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem Borsası HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ---

HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ

 HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ
22 Mart 2010 - 09:20 borsagundem.com

..ABD vadeli piyasalarında bu sabah görülen negatif seyrin de etkisi ile endeks kontratlarında güne satıcılı başlangıç yapılmasını öngörmekteyiz. ..

GÜNLÜK STRATEJİ Yurtdışında hafiflemiş görülen Yunanistan tedirginliği haftanın son gününde piyasalara açılışta olumlu yansıdı. Güne alışlarla başlayan endeks 30 kontratı gün içinde tekrar oluşan iç siyasi gelişmeler ve yurtdışında süren Yunanistan’a yönelik belirsizlik ile yönünü tekrar satışa çevirerek günü %0,26 oranında değer kaybıyla kapattı. Dolar kontratlarında değer yitiren TL’nin etkisi ile pozitif kapanış görülürken, altın kontratlarında negatif kapanış gerçekleşti. ABD ve Avrupa borsalarında da haftanın son işlem günün de değer kayıpları görülürken, Hindistan merkez Bankası’nın faiz artırımının ardından bu sabah da kapalı olan Japonya borsası haricinde Asya borsalarında zayıf seyir devam ediyor. Almanya başbakanı Merkel’in Yunanistan’a yardım beklentisi olmaması gerektiğini belirten açıklamalarının aksine İtalya başbakanı Berlusconi’nin yardım taraftarı olduklarını açıklaması ile bugün ve hafta içinde Yunanistan’a yönelik gelişmelerin piyasalarda gündemi oluşturmaya devam edeceği görülmektedir. ABD vadeli piyasalarında bu sabah görülen negatif seyrin de etkisi ile endeks kontratlarında güne satıcılı başlangıç yapılmasını öngörmekteyiz. Dolar kontratlarında hafifi alıcılı bir başlangıç gerçekleşmesini beklerken, altın kontratlarında negatif başlangıç yapılacağı düşüncesindeyiz. Bugün veri takvimi sakin. Yurtdışından açıklanacak önemli veri bulunmuyor. İçeride ise TCMB Mart 2.dönem beklenti anketi ve merkezi yönetim borç toku verisi açıklanacak. Hafta içinde ise ABD’den konut piyasasına yönelik veriler, dayanıklı mal siparişleri, Michigan Üniversitesi endeksleri ve 4.çeyrek GSYİH rakamının son verisi; Avrupa tarafından Euro Bölgesi ve Almanya PMI endeksleri, Almanya IFO endeksi ve İngiltere perakende satışları takip edilecek. İçeride ise Perşembe günü kapasite kullanım oranı verisi açıklanacak. HALK YATIRIM ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)