E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıHALK YATIRIM VOB BÜLTENİ---

HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ

HALK YATIRIM VOB BÜLTENİ
23 Mart 2010 - 09:10 borsagundem.com

Güniçinde ise yurtdışı borsalardaki gelişmeler yön belirleyici olmaya devam edecektir. Bugün İngiltere’den TÜFE; ABD’den 2.el konut satışları, konut fiyatları ve Richmond FED imalat sanayi endeksi açıklanacak.

GÜNLÜK STRATEJİ Yeni haftaya yurtdışındaki olumsuz havanın etkisiyle satıcılı başlayan endeks 30 kontratlarında, açılış itibariyle yaşanan bu seyir, günün geri kalanında yerini yükselişe bıraktı, Nisan vadeli endeks 30 kontratında %0,49 oranında değer kazancı görüldü. Euro/dolar paritesinin 1,3700 direncinde tutunamaması ve dün itibariyle hızla 1,3500 desteğine geri çekilmesi, TL’nin dolar karşısında değer kaybına neden oldu. Spot dolar kurundaki yükselişe paralel yönünü yukarı çeviren Nisan vadeli dolar kontratında kapanışta %0,61 oranında değer kazancı yaşandı. Altın kontratında ise değer kaybı izlendi. Yurtdışında da dalgalı seyirle haftaya başlanıldı. Açılıştaki olumsuz hava, güniçinde yerini toparlanma çabasına bıraksa da, kapanışta Avrupa piyasalarında karışık görünüm dikkat çekti. ABD’de ise Temsilciler Meclisi'nin sağlık sektörünün düzenlenmesini içeren yasa tasarısını onaylaması ABD piyasalarına alım getirdi. Kapanışlar pozitif seyirli oldu. Sabah itibariyle ise Asya’da karışık seyir, ABD vadeli piyasalarda ise yatay seyir hakim. Güne bu gelişmelerle başlayacak olan endeks kontratlarında yatay açılış beklemekteyiz. Dolar kontratlarında hafif gevşeme eğilimi, altın kontratında ise toparlanma çabası öngörmekteyiz. Güniçinde ise yurtdışı borsalardaki gelişmeler yön belirleyici olmaya devam edecektir. Bugün İngiltere’den TÜFE; ABD’den 2.el konut satışları, konut fiyatları ve Richmond FED imalat sanayi endeksi açıklanacak. HALK YATIRIM ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)