E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalka arz ve sermaye artırım talepleri---

Halka arz ve sermaye artırım talepleri

Halka arz ve sermaye artırım talepleri
17 Ekim 2011 - 10:39 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu haftalık biltenine göre sermaye artırımı ve halka arz için başvuran şirketler ve yapılan özel durum açıklamaları

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş'nin Varlık Kiralama Şirketi KT Sukuk Varlık Kiralama A.Ş'nin yurt dışı nitelikli yatırımcılara satış yoluyla 5 yıl vadeli 641 milyon 95 bin lira tutarındaki kira sertifikası ihraç talebi ile Aktif Yatırım Bankası A.Ş 1 Nolu Varlık Finansman Fonu'nun yurt içi nitelikli yatırımcılara tahsisli satış yoluyla 191 milyon 807 bin 490 lira tutarındaki Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç talebini kayda aldı.
SPK'nın haftalık bültenine göre, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş 20 milyon lira bedelli, 40 milyon lira da iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihracı için SPK'ya başvurdu.
Taraf Gazetecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş, halka açılma yoluyla 2 milyon 500 bin lira tutarındaki hisse senedi ihracı için kurula başvuruda bulundu. Şirketin nakit olarak artırılacak 2 milyon 500 bin lira nominal değerli sermayesini temsil eden payların, ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak halka arz edilmesinin planlandığı belirtildi.
Türk Ekonomi Bankası A.Ş, 2 milyar 27 milyon 360 bin lira tutarındaki tahvil/banka bonosu, Aktif Yatırım Bankası A.Ş ise 774 milyon 945 bin 100 lira tutarında banka bonosu ihracı için Kurula başvurdu.
Beyaz Filo Oto Kiralama A.Ş'nin de halka açılmak amacıyla Kayıtlı Sermaye Sistemine geçmeyi planladığı belirtildi.
Bültene göre, Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş, 8 milyon 817 bin 199 lira tutarında sermaye artırımı yoluyla halka açılacak. Halka açılma kapsamında bir payın değeri 7,75-9,75 lira olacak ve Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş liderliğindeki konsorsiyum aracılık faaliyetlerini yürütecek. Şirket'in mevcut sermayesini temsil eden 21 milyon 182 bin 801 lira ile artırılacak sermayeyi temsil eden 8 milyon 817 bin 199 lira nominal değerli paylarının tamamının Kurul kaydına alındığı, İttifak Holding A.Ş'nin portföyünde bulunan 1 milyon 322 bin 579 lira nominal değerli payların ise ek satışa konu olduğu bildirildi.
-Kayda alınmalar-
Finansbank A.Ş'nin 116 milyon 333 bin 27 lira bedelli, 3 milyon 666 bin 973 lira da iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz Hisse senedi ihraç talebi, Şeker Piliç ve Yem Sanayi Ticaret A.Ş'nin 16 milyon 500 bin lira bedelli, 5 milyon 500 bin lira da iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihraç talebi, Serve Kırtasiye Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin de 2 milyon 900 bin lira tutarında bedelli hisse senedi ihraç talebi, Kurul kaydına alındı.
Kurul, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş'nin Varlık Kiralama Şirketi KT Sukuk Varlık Kiralama A.Ş'nin yurt dışı nitelikli yatırımcılara satış yoluyla 5 yıl vadeli 641 milyon 95 bin lira tutarındaki kira sertifikası ihraç talebini, Aktif Yatırım Bankası A.Ş 1 Nolu Varlık Finansman Fonu'nun yurt içi nitelikli yatırımcılara tahsisli satış yoluyla 191 milyon 807 bin 490 lira tutarındaki Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç talebini ve Aktif Yatırım Bankası A.Ş'nin halka arz yoluyla 35 milyon lira tutarında banka bonusu ihraç talebini kayda aldı.
KT Sukuk Varlık Kiralama A.Ş'nin, sermayesinin yüzde 99.99'una Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş'nin sahip olduğu bir varlık kiralama şirketi olduğu, ihraç edilecek kira sertifikalarına esas teşkil eden azami portföy tutarının 350 bin dolar olup, Merkez Bankasının 13 Ekim 2011 tarihindeki döviz kuru üzerinden TL'ye çevrildiği belirtildi.
Aktif Yatırım Bankası A.Ş'nin ''Yatırım Danışmanlığı Yetki Belgesi'' alma talebiyle Kurula yaptığı başvuru olumlu karşılanırken, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin 100 milyon lira başlangıç tutarlı ''Sardes Portföy İş Yatırım Verim B Tipi Değişken Yatırım Fonu''nun kuruluşuna izin verildiği, Unicredit Bank AG'nin 20 milyon lira nominal değerli 2 milyar adet varant ihracının da kurul kaydına alındığı bildirildi.
-Özel durumlar-
SPK'nın haftalık bültenine göre, Kurul, Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, 100 milyon lira tavan ile kayıtlı sermaye sistemine geçişi ile Gelişen İşletmeler Piyasasında halka açılması amacıyla esas sözleşmesinin bazı maddelerinin tadiline, 17. maddenin esas sözleşmeye eklenmesi ile bazı maddelerin esas sözleşmeden çıkarılması talebinin, yapılmak istenen değişiklik ile A grubu pay sahiplerine tanınmak istenilen her bir pay için 100 oy hakkı imtiyazının 15 oy hakkı ile sınırlandırılması suretiyle olumlu karşılanmasına karar verdi.
Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş'nin, imtiyazlı payların ortadan kaldırılarak paylara eşit haklar sağlanması amacıyla esas sözleşmesinin ''Sermaye'' başlıklı 6'ncı, ''Yönetim Kurulu ve Süresi'' başlıklı 7'nci, ''Genel Kurul'' başlıklı 10'uncu, ''Hisse Devri'' başlıklı 12'nci ve ''Karın Tespiti ve Dağıtımı'' başlıklı 15'inci maddelerinin değiştirilmesi ve hazırlanan tadil tasarısına Kurulca uygun görüş verilmesi talebi olumlu karşılandı.
Mavi Gayrimenkul Değerleme A.Ş ile Talya Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş'nin, Kurulun ''Sermaye Piyasası Mevzuatı Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme Hizmeti Verecek Şirketlere ve Bu Şirketlerin Kurulca Listeye Alınmalarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliği'' çerçevesinde değerleme hizmeti vermek üzere listeye alınmasına karar verildi.
Bültene göre ayrıca, Noor Capital Market Menkul Değerler A.Ş'nin mevcut sermayesinin 2 milyon liradan 11 milyon liraya artırımı talebiyle yapmış olduğu başvuru ile X Trade Brokers Menkul Değerler A.Ş'nin mevcut sermayesinin 3 milyon 500 bin liradan 10 milyon 500 bin liraya artırımı talebiyle yapmış olduğu başvuru, olumlu karşılandı.
Öte yandan, bültende; aracı kuruluşların varant işlemlerine ilişkin uyması gereken esaslar açıklığa kavuşturuldu. Bu çerçevede işlemlerin nasıl yürütüleceğine ilişkin detaylı açıklamalara yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abuziddin Kılkuyruk16 Ekim 2011 11:46

    SPK patronların spk sı bu güne kadar hep ky yatırımcı dendi ama gerçekler hiçde öyle olmadığı aşikar. Hep müdahele bu ne yaw artık yatırımcı da borsadan nefret etti. Dünya kadar kapalı senetler var bu konuda icraat varmı.??

  • resim16 Ekim 2011 01:09

    bu yunanistanın 2 haftalık parası kalmışyı hani bir ay geçti batmadı bi türlü

  • DEŞİFRE15 Ekim 2011 20:28

    SPK FVORI hissesinde yatırımcı aleyhine davrandı. kınıyorum.