E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHalka arzda büyük artış beklenmemeli---

Halka arzda büyük artış beklenmemeli

Halka arzda büyük artış beklenmemeli
21 Haziran 2016 - 14:35 borsagundem.com

SPYD Yönetim Kurulu Başkanı Arif Ünver, SPK'nın halka arz teşvikine yönelik aldığı indirim kararını değerlendirdi

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Ünver, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) şirketlerin ilk halka arzlarının teşviki ve maliyetlerinin düşürülmesi noktasındaki indirim kararına ilişkin, "Önemli bir indirim ancak bu adımdan sonra halka arzlarda büyük artış beklemek çok mantıklı olmaz." dedi.

SPK'nın şirketlerin ilk halka arzlarının teşviki ve maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla Kurul ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılması kararını "piyasa dostu önemli bir adım" olarak nitelendiren Ünver, bu tür adımlardan daha çok halka arz kavramının altını doldurmanın ve kurumsallaşma ilkesinin önemli olduğunu belirtti. Ünver, "Şirketlerin kurumsal kültürünün oturması ve sermaye piyasalarından sermaye temini kültürünün artması salt bu teşviklerle olabilecek işler değil. Zaman isteyen işlerdir." diye konuştu.

SPK'dan halka arzlar için indirim teşviki

"Kurumsallığın benimsenmesi önemli"

Şirketlerin halka arzı konusunda sadece SPK'nın atacağı adımların yeterli olmadığını savunan Ünver, "Piyasadan fon teminine yönlenilmesi için kurumsallığın ve kurumsal farkındalığın şirketler tarafından benimsenmesi ve şirketlerin öz kaynak fonlamasını tercih etmesi gerekir." dedi.

Ünver, SPK'nın kendi imkanları çerçevesinde atması gereken adımları attığını kaydederek, "Esas konu kurumsallık olgusunun, halka açılmalarını arzu ettiğimiz firmalarda oturmuş olmasıdır. Bu bir süreç. Bu kültür ve ruhun kazanılması biraz daha zaman alacaktır." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • musa21 Haziran 2016 17:51

    borsa fiziki olarak da isim olarak da ikiye ayrılmalı. bi tarafta gerçekten kurumsallaşmış büyük firmalar, diğer tarafta büyüma aşamasında olan firmalar. böyle endeks grup değişikliği çok anlamlı olmuyor. BİST'e ilave olarak mesela bir de KMKB (kayseri menkul kıy. borsası) olmalı.

  • YENİÇERİ21 Haziran 2016 16:03

    boğanın en hakim zamanında piyasaya giren ROYAL e yatırım yaparsan olacağı o kardeş, 4 den girdiyse %50-75 arası düşmesini beklemen lazımdı.

  • Royalzede21 Haziran 2016 15:30

    Royalda mahfolduk,,kimse arza katılmaz.

  • piyasa21 Haziran 2016 14:57

    tabiki halka arzlarda artış olmaz.ky artık arzların reziliğini gördü.güvenmi kaldı borsaya