E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHalka arzda ‘temiz sayfa' harekatı ---

Halka arzda ‘temiz sayfa' harekatı

Halka arzda ‘temiz sayfa' harekatı
21 Kasım 2012 - 14:17 borsagundem.com

Borsagundem.com yanlışları yazdı, SPYD sancıları açıkladı, Aracı Kuruluşlar Birliği zirve çağrısı yaptı

BORSAGUNDEM.COM
Borsagundem.com’un manşetleriyle gündeme taşıdığı halka arzlardaki yanlışlıklar, SPYD Başkanı Arif Ünver’in çeşitli zeminlerde dile getirdiği sermaye piyasalarındaki sancılar, sektörü tetikledi. Sorunun çözümü ve 'temiz bir sayfa' adına ortak akıl belirlemek, fikir alışverişinde bulunmak için hareket başladı. Konunun taraflarından biri olan Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı Atilla Köksal, aracı kuruluşlar zirvesinin toplanacağını yazdı. Köksal, Twitter mesajında, “Halka arzlar yoluyla iyi şirketlerin yanı sıra halka açılmaması gereken şirketler de piyasaya geliyor” dedi.
Gelecek hafta tüm sektörü bir araya getirip halka arzlarda yapılan yanlışlıkları değerlendireceklerini söyleyen Köksal, Twitter’da şunları yazdı:
“Sayıları az da olsa son zamanlarda halka açılmış bazı şirketlerin bu sorumluluğun bilincinde olmadığını düşünüyoruz. Tüm Sermaye Piyasası kurumlarının el ele yürüttüğü ‘Halka Arz Seferberliği’nin sağlıklı gelişmesi için prensiplerimizi gözden geçireceğiz. Bu konuda aracı kurumlara büyük bir sorumluluk düşüyor. Halka açılacak şirketi ve bu şirketin ortaklarını tanımamız ve halka arzın ne amaçla yapıldığını çok iyi anlamamız, yatırımcılara anlatabilmemiz gerekiyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Attila Köksal28 Kasım 2012 11:29

    Arif Ünver'in bu konudaki çabalarını takdirle karşılıyorum ama "Borsa Gündem'in manşetleri sektörü tetikledi" yorumuna katılmıyorum. Biz bu konuyu ve sektör için sıkıntı arz eden başka konuları kendi içimizde uzun bir süredir tartışıyoruz. Attila Köksal

  • Çok bilen 22 Kasım 2012 14:28

    Halka arzlarda izahname ve riskler yayınlanıyor halka arzdan hisse alan kaç yatırımcı okuyor ve okuduğunu anlıyor Risk bildirim formları bakmadan imzalanıyor spk daha ne yapsın aracılar ve uzmanlar uyarması gerekir . Bence büyük abiler portföy yönetim şirketi kursunlar kendileri alıp satıp taşısın

  • rahni22 Kasım 2012 01:25

    böy haalka arzı cagdas buluvorsanız bu yorumumuda yayınlamayın

  • murat21 Kasım 2012 23:52

    son yapılan halka arzlar talep görmedi,spekülatörlerde girmeyince patronlar 1 liralık malı manüplatörlere(hırsız)lara 5 liraya sattılar sonrada 5 liralık mal 1 liraya bile düştü,spk yı affedemiyorum.(çoğu patronda saatılar değerinin üzerinde manüplatöre sattılar,kar yazmayan bilanço göstermeyen hiç bir firmanın kağıdını almayın)

  • Çok bilen21 Kasım 2012 22:56

    Aracı kurumlar halka arzlar belli kurumlarda toplandı diye şirket ayrımı yapacaklarına kendi iç yapılarını düzeltsinler işlem hacmi karşılığı komisyon iadelerine ne demeli uzmanların maaşları asgari ücretten müşterilere işlem yaptır yarısını kap sonrada adaletten bahset bırakın efendiler bırakın halka arza spk onay veriyorsa siz kural koyucunun üstündemisiniz iş yapamıyorsanız kapatıp gidin tutanmı var

  • NOSTRABORSAADAMUS21 Kasım 2012 15:14

    HALKA ARZ EDİLİRKEN HALKTAN GELEN PARA ŞİRKETİN NAKDİNE Mİ GEÇİYOR YANİ BORÇLARI MI AZALACAK,İŞLETME SERMAYESİ Mİ YAPILACAK,CİRO KAR ARTTIRICI YATIRIM VER FAALİYETLERE Mİ YATIRIMLANACAK, BÖYLE OLACAKSA ŞİRKETİN BİR DE PD/DD=1 VE ALTINDA MI ACABA BUNA DA BAKMALI YOKSA ÖYLE BİR KAZIK VAR Kİ YILLARCA ÇIKMAZ.1'İN ÜZERİNDE PD/DD'LİLERDE PRİM ZORDUR OLSA BİLE SON ALAN TAŞIMACILIKLA UĞRAŞABİLİR YENİ BİR MESLEK SAHİBİ OLUR BÖYLECE BİLMEDEN,HALKA ARZ ORTAKLARA AİT HİSSELERDEN İSE BU PARA HALKA ARZ EDEN ŞAHSİ ORTAĞIN CEBİNE GİDECEKSE O HİSSEYİ BIRAKIN ALMAYI YANINDAN BİLE GEÇMEMELİ.EN DOĞRUSU HALKA ARZDA ,BİR SERMAYE ARTTIRIMI SONUCU MEVCUT ORTAKLARIN KISITLANMASI YENİ PAYLARIN.PAYDAŞLARIN ŞİRKETE SERMAYE OLARAK GİRMESİ VE BU SERMAYENİN DE YATIRIMA,BORÇ AZALTMAYA,KAR ARTTIRICI İŞLERE GİTMESİDİR.BUNU YAPMAYANLARA YAKLAŞMAM .