E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHalkbank, ABD'deki davanın tebligatını teslim almadı---

Halkbank, ABD'deki davanın tebligatını teslim almadı

Halkbank, ABD'deki davanın tebligatını teslim almadı
06 Kasım 2019 - 00:15 borsagundem.com

New York Güney Bölge Savcılığı, İran'a yaptırımları delmekle suçlanan Halkbank'ın kendisine yöneltilen suçlamalardan haberdar olduğunu ve gönderilen tebligatı kabul etmeyerek davadan kaçmaya çalıştığını savundu.

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delme suçlamasıyla New York Güney Bölge Savcılığı tarafından hakkında iddianame hazırlanan ve 22 Ekim'deki ilk duruşmaya katılmayan Halkbank, bugün düzenlenen ikinci duruşmaya da katılmadı.

Duruşmaya, bankaya bir dönem danışmanlık hizmeti veren King & Spalding hukuk firmasına bağlı avukatlar katıldı.

Hakim Richard Berman, Halkbank'ın yeni duruşmaya sınırlı ve özel katılım şartıyla katılabileceği talebine ilişkin King & Spalding avukatlarından yeni bir başvuru dilekçesi talep ederek avukatlara 19 Kasım'a kadar süre tanıdı.

Diğer yandan Berman, New York Güney Bölge Savcılığı'na avukatların iddia ve savunmalara yanıt vermeleri için 26 Kasım'a kadar mühlet verdi, savcılığın yazılı başvurusundan sonra hukuk firmasına da 2 Aralık'a kadar savcılık tarafından sunulan tebligata yanıt vermesi için süre tanıdı. 

Gazeteci Adam Klasfeld, savcılık makamı tarafından dava dosyasına bugün sunulan bir belgeyi Twitter hesabından paylaştı.

Buna göre, Halkbank Hukuk İşleri Daire Başkanlığı, savcılık tarafından gönderilen bir tebligatı kabul etmedi.

Gerekçe olarak da tebligatın "ABD ile Türkiye arasında imzalanan sözleşmelerdeki hukuki tebligat şartlarına uygun olmayan şekilde gönderilmesi" gösterildi.

Tebligatta şu ifadeler yer aldı:

"ABD New York Güney Bölge Başsavcılığı tarafından 8563 5166 0162 0402 takip numaralı FedEx aracılığıyla gönderilen belgeler ABD ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan sözleşmelerdeki hukuki tebligat şartlarına uygun olmayan şekilde gönderildiği için Bankamız tarafından kabul edilmeden iade edilmiştir."

Belgede bir kişinin imzası bulunsa da adı yer almıyor ve Halk Bankası Hukuk İşleri Dair Başkanlığı ifadeleri yer alıyor.

Savcılık, bu nedenle Halkbank'ın kendisine yöneltilen suçlamalardan haberdar olduğunu ve belgeyi kabul etmeyerek davadan kaçmaya çalıştığını savundu.

Halkbank ABD'deki davaya bugün de katılmayacak

 

Wyden'den Halkbank açıklaması

 

ABD'li yargıçtan Halkbank'a yaptırım tehdidi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 15,78
En Yüksek: 16,09
En Düşük: 15,64
Değişim -0,69 %
FK: 8,45
PD / DD: 0,83
İşlem Hacmi 337.928.113
Toplam Adet: 21.252.143
Ağırlıklı Ort.: 15,91
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih istanbul06 Kasım 2019 20:20

    BU  TÜR İŞLERİ  TÖRERİSTLER KATİLLER  EŞKİYALAR  YAPAR  AMERİKALI  SAVCI  EŞKŞİYALIĞA  ÖZENMİŞ    TÖRERİSTE  YARDIM ET  SİLAH  VER  TÖRERİSTLERİ  ÜLKENDE AĞIRLA  PARASINI  ALDIĞIN  UÇAKLARIMIZI  TESLİM  ETME  BİRDE  TIRIŞKADAN  HALK BANKA  DAVA  AÇ  BUNU  SENİN YANINA BIRAKMAYIZ  EY  ŞANTAJCI  AMERİKA 

  • Nedim06 Kasım 2019 13:07

    Bir zamanlar bu itlerin ağzıyla konuşan içerideki itler de sus pus olmuş!  Demek ki ağızlarının payını almışlar.

  • Yeter be06 Kasım 2019 10:45

    Ne la bu. Abd canı sıkılınca ona ceza buna ambargo. Dünyanın yargısı, polisi mi bunlar ?Kestiği cezayı ödemesin türkiye. Hatta gidip irandan ucuz petrol, dogalgaz alalım ambargoyu tanımayalım. Türkiye almanya fransa iskandinavlar bazı avrupa ülkeleri çin rusya iran kendi arasinda yeni anlaşmalar imzalasın. Saydığım ülkelerin hepsi abd den rahatsız . İngiltere abd kanada avustralya israili dışarıda bırakacak kapsamlı ayrı ticaret anlaşması yapılmalı. İpek avrupa yolu gibi mesela

  • belirsizlik06 Kasım 2019 10:16

    Adamlar hiç bir şey yapamasa da halkbank üzerinden ciddi bir ceza kesecek, yani son dönemdeki düşmanca tavrı bunu gösteriyor. Terör örgütüne silah veren ermeni tasarısını kabul eden ülke halk bankı suçlayan uyduruk kararı rahatlıkla işleme koyar. Trump ı da devreden çıkardılar. Türkiye düşmanı yahudiler bu işleri organize ediyor.

  • okuyucu06 Kasım 2019 09:54

    Belirsizlik her zaman rahatsızlık verir. 

  • ERDİ06 Kasım 2019 09:19

    Bugün halkb uçar mı acaba?

  • Karaoğlan06 Kasım 2019 08:44

    4 yıldan beri rafta beklet canın ne zaman isterse o zaman iddianame hazırla kahpeliğin bu kararına pes. Tek bir soru Hakan Atilla içerdeyken bu davayı başlatıp niye bitirmediniz Hakan Atilla niye 32 ay yattı.

  • Vb06 Kasım 2019 08:38

    Cevap olarak pastel boya kalemi ile " F*ck You " yazıp gondereceksin

  • Dejavu06 Kasım 2019 11:34

    Kralsın :))))))

  • Vatan sever 06 Kasım 2019 08:23

    Böyle saçma bir şey olurmu. Biz istediğimiz ülkeyle çalışırız. Abd istediği ülkeye kendisi yaptırım uygulayalabilir ama bize karışamaz. Yaşasın tam bağımsız TÜRKİYE

  • AD06 Kasım 2019 07:25

    HALBANK'IN SUÇU NE Kİ. BİRDE BU İTLERİN SUÇLARINA BAKIN PKK YA SİLAH VERİP MAHSUMLARI ÖLDÜRTÜYORLAR.BU ... BİZ NİYE DAVA AÇMIYORUZ.

  • Nihat06 Kasım 2019 07:18

    f 35 in Türkiye de yapılan parçalarını bekletin bu ceza bile onlara yeter.

  • ..06 Kasım 2019 13:27

    sözleşmen var. daha büyük aprasal yaptırım yersin. aynı üreten firmalar bir daha hiç bir silah ihalesi alamaz. üretime konu edilemez.. maddler çok ağır... ki malı ben almam dediğinde zaten o üretim hatların dağılacak. ekonomık kaybı sen yaşayacaksın. o bakımdan yedk parça deil yüzde yüz araç gerek uçak son teknolojı ureteceksın ki.. abd san ayedek parç.a üretecek..

  • erol g.06 Kasım 2019 07:10

    HALK BANK'A UYDURUK CEZA YAZILIRSA ÜLKEMİZDE FAALİYET GÖSTEREN ABD ŞİRKETLERİNE DE MİSLİYLE UYDURUK CEZALAR YAZILMALI YAPTIRIMLAR UYGULANMALIDIR