E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHalkbank şirket raporu---

Halkbank şirket raporu

Halkbank şirket raporu
21 Kasım 2013 - 14:32 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan raporda hisse için hedef fiyat ve tavsiye açıklandı

Şeker Yatırım, Halkbank için 'AL' önerisi verdi.
Şeker Yatırım konu ile ilgili raporunda, Halkbank hedef fiyatını 20.25 TL olarak hesaplarken, hisse için 'AL' önerisi verdiklerini belirtti.
    Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Halkbank için göre hisse hedef fiyatını 20.25 TL olarak hesaplıyor ve hisse için AL önerisi veriyoruz.
Halkbank 2014 tahmini 1.26 F/DD (rakipler 1.09) ve %19sermaye getirisi (rakipler %14) ile rakiplerine göre %15primlidir. Uzun vadeli sermaye getirisinin %19 seviyesinde korunacağını beklediğimiz Halkbank'ın primli işlem görmeyi hak ettiğini düşünmekteyiz.
Halkbank 2013 yılının ikinci çeyreğinde hem bizim beklentimiz olan 672mnTL’nin hem de piyasa beklentisi olan 673mnTL’nin üzerinde 715mnTL net kar açıkladı. Açıklanan net kar rakamı yıllık bazda %1’lik artışa işaret ederken, çeyreksel bazda aynı kalmış oldu. Beklentilerin üzerindeki karın ana nedeni,
beklentilerin altında gerçekleşen efektif vergi oranı idi.
Beklentimiz dahilinde çeyreksel net faiz gelirleri %3 oranında azalırken, bu çeyrekte de güçlü gerçekleşen sermaye piyasası işlem karı ve diğer operasyonel gelirler kalemi net karı desteklemeye devam etti. Operasyonel giderlerdeki %35’lik yıllık artış, yeni kredi kartı PARAF’ın tanıtımı için yapılan harcamaların yanısıra personele ödenen temettü ve bu çeyrekte gerçekleşen 20 yeni şube açılışının da etkisi ile yüksek gerçekleşirken, önümüzdeki çeyreklerde normalleşme yaşanarak %25 seviyelerine gerilemesini bekliyoruz. Bankanın geçtiğimiz dönemlerde yaptığı gibi serbest karşılık ayırmaması ve ayrıca
takibe alınan kredilerin %71’ü kadar tahsilat yapmayı başarması ile provizyon giderleri yıllık olarak aynı kalırken, artan genel ihtiyaç kredilerinin etkisi ile genel karşılık giderlerinde çeyreksel %13’lük artış yaşandı.
Çeyreksel olarak kredi büyümesi sektörün altında %7 seviyesinde gerçekleşti. İkinci çeyrekte banka ilk çeyreğin aksine YP krediler ağırlıklı büyürken, TL tarafta konut ve genel ihtiyaç kredilerinin yanısıra yeni lansmanı yapılan PARAF’ın pozitif etkisi ile kredi kartlarındaki büyüme ana segmentler idi. Fonlama tarafına baktığımızda ise HALKB’ın mevduatlarda da sektörün altında büyüme gerçekleştirdiğini görüyoruz. Mevduatlardaki düşük büyümeyi banka arttırdığı YP borçlanmaları ve para piyasası fonlamasının yanısıra azalan menkul kıymet portföyü ile kompanse ederek güçlü kredi büyümesi sağlamayı başardı. Bankanın finansal sektör dışı - krediler/mevduat rasyosu %100 seviyesine yükselirken, vadesiz mevduat oranı %18’e ulaştı.
Halkbank düşük maliyet/gelir oranı %40 (rakipler %45), yüksek sermaye karlılığı ve düşük takipteki krediler oranı (2,7%) gibi defansif özellikleriyle rakiplerinden pozitif ayrışmaktadır. KOBI kredilerine odaklanmış olan Halkbank'ın net faiz marjının 2014 yılında rakiplerinin üzerinde %4,7 seviyesinde gerçekleşeceğini, sermaye getirisinin ise uzun vadede %19 olacağını düşünmekteyiz. Değişken faizli kurumsal kredilerin payı rakiplerine göre nispeten yüksek olan Halkbank artan faiz oranlarını kredi getirilerine şu ana kadar daha hızlı yansıtabilmeyi başarmıştır. Son dönemde kendi kredi kartı markasını yaratarak tüketici kredilerinde pazar payı kazanmayı hedefleyen bankanın faaliyet giderleri artmasına rağmen komisyon gelirleri olumlu etkilenmektedir."
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 17,09
En Yüksek: 17,14
En Düşük: 16,86
Değişim 0,89 %
FK: 9,15
PD / DD: 0,90
İşlem Hacmi 723.105.196
Toplam Adet: 42.540.131
Ağırlıklı Ort.: 16,98
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)