E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHangi bankaya ortak geliyor?---

Hangi bankaya ortak geliyor?

Hangi bankaya ortak geliyor?
09 Mart 2011 - 12:04 borsagundem.com

HSBC'nin "Türkiye'de bir banka ortaklığı için yetkilendirildik" açıklamasından sonra borsa kulisleri hareketlendi

HSBC yetkililerinin Reuters'e yaptığı, "Türkiye'de bir banka ortaklığı için yetkilendirildik" şeklindeki açıklaması borsa kulislerinde gözlerin banka hisselerine çevrilmesine neden oldu. Tekstil Bank, hisseleri bir anda yüzde 7 prim yaptı. Ancak kısa bir süre sonra Tekstilbank'ın JP Morgan'ı bu konuda yetkilendirdiği gündeme gelince, hem hisseler geriledi hem de gözler başka banka hisselerine çevrildi.
İddialara göre, HSBC'ye verilen ortaklık görüşmeleri yetkisi Bank Asya için verilmiş. BORSAGUNDEM olarak iddiaları yönelttiğimiz Bank Asya yetkilileri söylentileri kesin bir dille yalanlıyor. Bank Asya'dan üst düzey bir yetkili, "Biz Işık Sigorta için görüşüyoruz, karıştırmış olabilirler. Banka için böyle bir niyetimiz bulunmuyor" dedi.
Daha önce BDDK onaylamadığı için satışı iptal olan Alternatifbank'ın da yeniden satış masasına gelebileceği söyleniyor. Bu yıl içerisinde Finansbank'ta blok olarak hisse satacağını açıklayan Yunan NBG'nin de yeni bir ortaklık yoluna gideceği şimdilik kulislerde kulaktan kulağa fısıldanan söylentiler arasında.
Bu arada, Türkiye pazarına girmek isteyen iki yabancı banka bulunuyor. Bunlardan biri daha önce Garanti Bankası ile uzun görüşmeler yapan Intesa diğeri de Societe Generale... 

HSBC Genel Müdür Yardımcısı Küresel ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Selim Kervancı Reuters'a verdiği söyleşide şu açıklamaları yaptı:
* Türk bankacılık sektöründe yeni bir ortaklık için yabancı bir banka tarafından yetkilendirildik
* Her biri 250-300 milyon dolar değerinde gayrimenkul ve hizmet sektöründe iki halka arz için yetkilendirildik, enerjide en az 3-5 şirketle daha halka arz için görüşüyoruz
* Bu yıl üzerinde çalıştığımız halka arzların şirket değeri 7-8 milyar dolar olur
* İçinde yer alacağımız, özelleştirmeler dahil satın alma-birleşmelerde 2011'de 10 milyar doların üzerine rahat çıkarız
* Altyapı sektöründe 7-8 milyar Dolar değerinde yatırım yapmak isteyen, Körfez, Asya ve ABD'de 6-7 Sovereign Wealth Fund'la (Ulusal Varlık Fonu) bir konsorsiyum üzerine çalışıyoruz
* Torba yasa ile sukuk ihracının önündeki stopaj, KDV ve kurumlar vergisi kalktı, 2011'de 1 milyar dolar değerinde sukuk ihracı bekliyoruz
* Işık Sigorta'yla ilgili Körfez, Asya ve Avrupa'dan ilgi var, Türkiye'ye giriş yapmak isteyen yeni şirketler var.

Reuters'in hisselerle ilgili haberi:
HSBC'nin yabancı bir banka tarafından Türkiye'de bir banka ortaklığı için yetkilendirildiğini açıklamasının ardından piyasada oluşan beklentilerle Şekerbank SKBNK.IS ve Tekstilbank TEKST.IS hisseleri hızlı yükselişe geçerken, Şekerbank primlerini yüzde 6'ya, Tekstilbank ise yüzde 8'e kadar taşıdı.
HSBC Genel Müdür Yardımcısı Küresel ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Selim Kervancı Reuters'a verdiği söyleşide, Türk bankacılık sektöründe yeni bir ortaklık için yabancı bir banka tarafından yetkilendirildiklerini açıkladı ancak herhangi bir banka adı vermedi. ID:nKAN934553 Erste Securities bankacılık analisti Sadrettin Bağcı, HSBC'nin açıklamasının Tekstilbank ve Şekerbank hisselerindeki yükselişte etkili olduğunu söyleyerek, "İMKB'de işlem görenler arasında iki aday var. Şekerbank ve Tekstilbank'ın pozitif tepki veriyor olması normal. Halka açık olmayan bir banka da olabilir ancak ben Şekerbank olması ihtimalini daha yüksek görüyorum" dedi.
Şekerbank hisseleri saat 1158'de yüzde 6.13 primle 1.73 TL'den işlem görürken, Tekstilbank hisseleri ise tavan fiyat olan 0.97'yi görmesinin ardından yüzde 7.87 yükselişle 0.96 TL düzeyinde bulunuyor.
BORSAGUNDEM.COM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)