E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHANGİ BORSA ŞİRKETİ 1 MİLYAR DOLARLIK PROJEYİ ALMAK ÜZERE?---

HANGİ BORSA ŞİRKETİ 1 MİLYAR DOLARLIK PROJEYİ ALMAK ÜZERE?

HANGİ BORSA ŞİRKETİ 1 MİLYAR DOLARLIK PROJEYİ ALMAK ÜZERE?
24 Nisan 2009 - 00:03 borsagundem.com

Cazip değerlemesi ve katalizörlerin etkisiyle son dönemde hemen hemen tüm aracı kurumların öneri listesinde yer alan hisseyi şimdi yabancılar da müşterilerine öneriyor...

Citi, cazip değerlemesi ve katalizörlerin etkisiyle Tekfen Holding için 5.30 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesinde bulundu. Ayrıntılar şöyle: Değerleme+Katalizörler=AL İnşaat, tarım ve gayrimenkul operasyonları ile Tekfen Holding emtia fiyat hareketlerine ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika ile Hazar Denizi bölgesindeki inşaat faaliyeti seviyelerine açık. Hisse, küresel çalkantı ve emtia fiyatlarındaki düşüşle birlikte hayli satış baskısı altında kaldı. Bu satış dalgası bitmiş gibi gözüküyor. SOTP değerleme modelimiz mevcut seviyelerde cazip değerlere işaret ediyor ve bir miktar olası katalizörler görüyoruz. Tekfen yönetimi Orta Doğu ve Kuzey Afrika ile Hazar Denizi bölgesinde 1 milyar dolar değerinde projeleri sonuçlandırmaya yakın olduğuna inanıyor. Düşük tohum stok seviyeleri ve talepteki artış 2010'da gübre fiyatlarında bir miktar toparlanmayla sonuçlanacağına inanıyoruz, bu da Tekfen'in tarım işini olumlu yönde etkileyecektir. Socar anlaşması ertelendi fakat görüşmelere zamanla devam edilebilir. Eylül 2008'de Azerbaycan kamu petrol şirketi olan Socar, Tekfen'in inşaat işinin %50'lik bölümünü 520 milyon dolara almak için teklif vermişti. İnşaat işi tek başına Tekfen Holding'in toplam piyasa değerinin %65'inin üzerinde bir değere sahip. Ortaklık anlaşması küresel finansal krize bağlı olarak ertelendi fakat görüşmeler Eylül 2009'da tekrar başlayabilir. Tekfen'in gayrimenkul bölümü Türkiye'de hayli iyi bilinen üst kesim projeleri tamamladı. Ekonomik krize rağmen ABD ortağı Och Ziff ile 550 milyon dolarlık yatırım gündemde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)