E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizHangi konuda konuşmayacak?---

Hangi konuda konuşmayacak?

Hangi konuda konuşmayacak?
07 Mayıs 2011 - 18:34 borsagundem.com

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 8,5 yıldır kurla ilgili neden konuşmadığını açıkladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 8,5 yıldır kurla ilgili ne inecek, ne de çıkacak diye bir şey söylemediğini belirterek, ''Sorumlu bir mevki, makamda olarak, bu konularla ilgili rakam söylememiz, fikrimizi beyan etmemiz çok yanlış olur'' dedi.
Babacan, 12 Haziran'da yapılacak seçim çalışmaları çerçevesinde, seçim bölgesi içinde yer alan Şereflikoçhisar'ı ziyaret etti. Burada esnafın sorunlarını dinleyen Babacan, bir esnafın seçimden sonra enflasyonla ilgili sorusu üzerine, genel anlamda dünyada ürün fiyatlarının arttığını, bunların başında da demir-çelik, gıda ve petrolün bulunduğunu ifade etti.
Babacan, bu fiyat artışlarının dünyadaki genel ekonomik konjonktür ve risklerle ilgili olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
''Orada arttıkça bize bunlar aynen yansıyor. Bu artışlar, tamamen dünya piyasalarından bizim dışarıdan etkilenmemiz. Seçimden sonra ne olacak? Büyük ekonomilerin ne yapacağına bağlı. ABD ne yapacak, Avrupa ülkeleri ne yapacak? Onlar aklı başında doğru işler yaparlarsa, fiyatlar makul seyreder. Yanlış işler yaparlarsa, karşılıksız para basarlarsa o zaman da fiyatlar artar.''
Babacan'a soruyu soran esnaf, iki gün içerisinde kendisine vatandaştan avro yapılması için 150-200 bin lira para geldiğini belirterek, bunun ölü ekonomiye gireceğini ifade etti ve çok üzüldüğünü söyledi. Başbakan Yardımcısı Babacan da bunun tamamen vatandaşın tercihi olduğunu kaydetti.
Seçimden sonra kurun artıp artmayacağıyla ilgili bir soru üzerine de Babacan, ''8,5 yıldır kurla ilgili ne inecek, ne çıkacak diye bir şey söylemedim. Sorumlu bir mevki, makam da olarak, bu konularla ilgili rakam söylememiz, fikrimizi beyan etmemiz çok yanlış olur'' diye konuştu.
Şereflikoçhisar'ın da yatırım teşviklerinden yararlanacak bölgeler arasında yer almasının istenmesi üzerine Babacan, Şereflikoçhisar'ın Ankara'nın bir ilçesi olduğunu, ''Ankara'nın tümü için ne teşvik varsa, Şereflikoçhisar için de uygulanır. Ama memleketime özel bir şey yapın diyorsanız bu adil olmaz'' diye konuştu.
Babacan, yapmayacakları şeyin sözünü vermenin tarzları olmadığını ifade ederek, ''Bizde vaat yok. Yaptıklarımızı söylüyoruz, yapacaklarımızı anlatıyoruz'' dedi.
Babacan, esnaf ziyaretleri sırasında zaman zaman vatandaşlarla sohbet etti, çocukları sevdi ve kucağına aldı. Vatandaşlar, en çok ilçeye doğalgaz gelmesi, demiryolu yapılması ve ilçeden göçün önlenmesine yönelik projelerin hayata geçirilmesini talep etti.
Babacan, Avusturya'nın Sc. Colombia Takımı'ndan, İngiltere'nin Manchester City'e 1,5 milyon avroya transfer olan 18 yaşındaki Şereflikoçhisarlı Atakan Yiğit ile de bir süre sohbet etti.
-EVREN ZİYARETİ-
Başbakan Yardımcısı Babacan, daha sonra Evren ilçesine giderek, partisinin seçim bürosunu ziyaret etti.
Babacan, buradaki konuşmasına, ''Türkiye'yi sevmek aynı zamanda, Türkiye'nin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin itibarını korumak diyoruz. Bu milleti sevmek, milliyetçilik, paramızın, pasaportumuzun değerini korumak diyoruz'' diyerek başladı.
AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'den bu yana yaşanan ekonomik gelişmeyi verileri kıyaslayarak anlatan Babacan, sağlık ve eğitimde de çok güzel adımlar atıldığını, okula giden çocuk sayısı ve okullaşma oranının arttığını söyledi.
2023 hedeflerine değinen Babacan, Avrupa'dan Türkiye'ye bakanların, Türkiye'yi bir ''ekonomik başarı örneği'' olarak gördüğünü kaydetti.
Son iki hafta içerisinde Türkiye'ye üç ayrı Avrupa ülkesinin dışişleri bakanının geldiğini, görüşmelerde kendisine, ''Bu işin reçetesi ne? Bunu nasıl başarıyorsunuz? Türkiye'de tek başınıza 1 milyon 300 bin istihdam oluşturdunuz. Bu işin formülü ne'' diye sorduklarını anlattı.
-''KARŞILIKSIZ PARA BASMADIK''-
Babacan, ''eskiden yüzde 80-100 enflasyon varken, para, pul olurken'', Ak Parti döneminde karşılıksız tek bir kuruş bile basılmadığını söyledi. Türkiye'nin 8,5 yılda daha normal, daha iyi bir ekonomik yapıya ulaştığını belirten Babacan, şunları söyledi:
''Ama bu da yetmez, daha Türkiye'nin eksiği çok, ihtiyacı çok. Türkiye henüz arzu ettiğimiz noktaya ulaşmış değil, bunun için daha çok çalışmak gerekiyor. Dürüst ve dosdoğru çalıştıktan sonra bu iş olur. Halkımız partimize güveniyor. Halkımız Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok güzel hislerle hem güveniyor, hem seviyor. İşte bu güven ilişkisidir ki bizi bu noktaya getiren.
Başbakanımız diyor ki ilk 4-4,5 yılımız çıraklık dönemiydi, ikinci dört yıl kalfalık dönemi ve şimdi sizlerden 4 yıllık ustalık dönemi için ruhsat istiyoruz, desteğinizi bekliyoruz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)