E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'Hataların bedelini ağır ödeyebiliriz'---

'Hataların bedelini ağır ödeyebiliriz'

'Hataların bedelini ağır ödeyebiliriz'
03 Eylül 2012 - 08:34 borsagundem.com

Terim,"Bu kadar kolay goller yememeliyiz, yarın Şampiyonlar Ligi'ndeki seviyede yaptığımız bazı hataların bedelini daha ağır ödeyebiliriz" dedi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3-2 yendikleri Bursaspor'u mücadelesinden ötürü kutlarken, özellikle savunmadaki kendi performanslarını eleştirdi.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, ''Bursaspor'u tebrik ediyorum. Bir Avrupa kupasında 120 dakika oynadıktan sonra gelip, Galatasaray gibi bir rakiple dişe diş mücadele ettiler. Çok pozisyona girdik. Belki daha farklı bir skor olabilirdi ama rakibimiz 90 dakika başarıyla mücadele etti'' dedi.
Yenilen goller nedeniyle sinirlendiğini ve üzüldüğünü vurgulayan Terim, ''Geçen senenin en zor gol yiyen takımı, bu sene kolay goller yiyor. Bunu gidermeliyiz. Bu kadar kolay goller yememeliyiz. Çok pozisyona giriyoruz, tempolu, coşkulu oynuyoruz ki bunu daha üst seviyeye çıkarmalıyız. Yarın Şampiyonlar Ligi'ndeki seviyede yaptığımız bazı hataların bedelini daha ağır ödeyebiliriz. Daha yolun başındayız. Eksiklerimizi giderecek zamanımız var. Çok çalışacağız ve daha da iyi durumlara geleceğiz'' diye konuştu.
''Liderlik güzel bir şey''
Bursaspor maçındaki performanslarından ötürü oyuncularını tebrik eden Fatih Terim, milli maç arasına lider olarak girmelerinden dolayı memnun olduğunu vurguladı.
'Hiç olmazsa milli maç arasına lider girdik'' diyen tecrübeli teknik adam, ''Başında da olsa, sonunda da olsa liderlik güzel bir şey. Çok gol atıyoruz ama az gol yemeliyiz'' ifadelerini kullandı.
Takımın özellikle duran toplardan çok gol yediği yönündeki bir soru üzerine Terim, ''Çok gol atıyoruz, çok pozisyona giriyoruz, bunlar benim için sevindirici. Ama golü yediğiniz zaman duran topu veya başkası yok. Gol goldür. Futbolda hata var. Çalışıp tedbirini alacağız. Marifet çok atıp az yemek, mümkünse hiç yememek. Eğer kazanıyorsak, bu önemli değil. Çok kısa sürede Engin Baytar ve Ujfalusi gibi iki kilit oyuncumuzu kaybettik. Buna rağmen takım iyi gidiyor'' cevabını verdi.
Futbolda, ''Nasıl olsa kazanırız'' moduna girilmesinin ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurgulayan Terim, ''Bu çok tehlikelidir. Bazen bizde oluyor. En tehlikeli zamanlardır bu. Nitekim bugün 4. gole çıkarken, topu kaptırmayıp kime aktarsak gol olacakken, skor 3-2'ye geldi. Zamanımız var ve çalışarak gidereceğiz. Aşırı güven bazen zarar verebilir. Güven önemli bir şey. Ben oyuncularıma Emre Çolak dahil, kendi yeteneklerini sergileme serbestliği zaten veriyorum, ama bu nasıl olsa yeneriz demek değildir. Futbol hemen cezalandırıyor'' diye konuştu.
''Stoper almayı düşünüyoruz''
Tomas Ujfalusi'nin sakatlanması sonrası stoper mevkisine acil transfer ihtiyaçları doğduğunu aktaran Terim, yarın verilecek Şampiyonlar Ligi listesine yetiştirmek için yoğun bir çaba harcanacağını dile getirdi.
Transfer döneminin bir an önce bitmesini istediğini söyleyen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, şöyle konuştu:
''İnşallah 5 Eylül gelir ve hepimiz rahatlarız. Bir çok oyuncu alıyoruz. O kadar çok bilgi kirliliği var ki anlatılır gibi değil. Eskiden kızıyordum, ama şimdi en az suçlu basını görüyorum. Bazı şeylere daha yeni vakıf oluyorum. Biz aklımızda hiç olmayan bir sakatlık nedeniyle bir stoper almayı düşünüyoruz. Mümkünse Şampiyonlar Ligi'nde faydalanmak için yarın saat 17.00'ye kadar alacağız. Olmazsa 5 Eylül'e kadar süreyi değerlendirmek istiyoruz. Şu anda adayları aşağı yukarı 3'e indirdik. Şimdi ben de Florya'ya gidiyorum ve geceyi orada geçireceğiz. Bu 24 saati en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Yarın ciddi çalışılması gereken bir süreç var. Bitmesi lazım. Eğer isim soracak olursanız, birçok isim değil, 1 tane alacağız. Kendimize göre her zamanki gibi titiz davranıyoruz. Bazen çok transfer yapmak istersiniz, o transfer sizi isteğinizden başka yönlere çevirebilir. Karakteriyle, tecrübesiyle, yapacağı katkıyla değerlendirip, teknik ve ekonomik olarak dikkatli davranıyoruz. Şanssızlığımız, Ujfalusi'nin sakatlığının son 3 güne denk gelmesi. Aklımızda hiç olmayan bir gelişme. Bizim için çok önemli bir oyuncu. Ama futbolda oluyor, hayat da devam ediyor. Defansın lideri konumundaki çok önemli bir oyuncu. Devre arasına kadar faydalanamayacağız gibi gözüküyor. Hayırlısıyla doğru bir transfer yapmayı istiyoruz''.
Transferde önceliklerinin tabii ki stoper olduğunu, ancak olacak herhangi bir gelişmenin her şeyi değiştirebileceğini anlatan Terim, ''Şu andaki önceliğimiz stoper. Gökhan Zan'a, Dany'ye ve Semih Kaya'ya güveniyorum ama biri sakatlanırsa yedeğimiz yok. Başka bölgeden de monte etmeyi düşünmüyorum'' diye konuştu.
Transfer gündeminde adı geçen Manchester City'nin Fildişi Sahilli oyuncusu Kolo Toure'nin sorulması üzerine de Terim, ''Temastayız onunla zaten. Kendisiyle ilgileniyoruz, müsait olursa düşünüyoruz'' yanıtını verdi.
''Necati'nin gitmesini istemedik''
Fatih Terim, Necati Ateş'in Eskişehirspor'a transferini değerlendirirken, oyuncunun isteğinin bu yönde olduğunu aktardı. Terim, ''Necati'yi teknik heyet olarak vermek istemedim. Yönetim de istemedi ama Necati bizim evladımız. Yaptığı işe göre bence bugüne kadar az para kazanmıştır. Biz onun dileğini yerine getirdik. Helali hoş olsun. Geldi, helalleştik. Geçen sene bize çok katkısı olan bir oyuncu. Hiç gönlüm razı değildi ama bazı şeyleri izah edince, onun menfaati daha ağır bastı ve anlayış gösterdik. İnşallah Eskişehirspor'da başarılı olur. İyi bir futbolcu'' şeklinde görüş belirtti.
''Amrabat ve Hamit çok iyi olacaklar''
Fatih Terim, futbolları henüz istenilen seviyeye gelmeyen Amrabat ve Hamit Altıntop'un takıma çok büyük katkılar sağlayacaklarına inandığını bir kez daha paylaştı.
Her iki oyuncunun da çok daha iyi olacaklarının altını çizen Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Amrabat bizim ısrarla istediğimiz bir oyuncu. Yavaş yavaş takıma katılacak ve inşallah çok büyük katkıları olacak. Özellikle bire bir oyunda eksiğimiz olan işi yapacak. Kolay değil, belirli bir süre kenar oyuncusu gibi oynamış. Şimdi orta saha gibi oynamasını istiyoruz. Ama yetenekli ve çok iyi bir çocuk. Karakteri de çok iyi. Bize çok faydalı olacak. Kendisinden memnunum. Önemli işler yapacak Galatasaray için. Hamit Altıntop'a özel bir parantez açıyorum. Önemli bir oyuncu ve transfer. Çok da iyi işler yapacak. O kadar pozitif işler yapıyor ki zaman zaman. Yarın Hamit'i başka bir mevkiye gözümüz kapalı koyabiliriz. Kendi mevkisinde her gün biraz daha iyi olacaktır. Son senesini çok oynayarak geçiremedi. Oynamaya ihtiyacı var. Mümkün mertebe sahada tutmaya çalışıyorum. Maç kondisyonu diye bir şey var. Oynadıkça gelişirsiniz. Bizim için Hamit önemli bir oyuncu.''
Engin Baytar'a verilen ceza konusu
TFF Süper Kupa maçının hakemi Cüneyt Çakır'a yaptığı müdahale nedeniyle Engin Baytar'a verilen 11 maçlık cezaya bir kez daha değinen Fatih Terim, bu cezanın milat olarak kabul edilip, bundan sonraki tüm benzer durumlar için örnek teşkil etmesi halinde söyleyecek bir şeyleri olmadığını kaydetti.
Hayatta herkesin yaptığı hareketin sorumluluğunu taşıması gerektiğini aktaran tecrübeli teknik adam, ''Hatalarımızın bedelini ödüyoruz. Bir diyeti oluyor, olmalıdır da. Engin de yaptığı hareketin, hatanın bedelini ödeyecektir. Burada sorun yok. Bu tür durumlarda her zaman cezanın büyüklüğü tartışma konusu olmuştur. Eğer verilen ceza futbolumuzun iyi günler yolculuğunda önemli bir örnek olacaksa, bu ve buna benzer yapılacak hareketlere bundan bir ders çıkacaksa, hiçbir itirazım yok. Engin'in cezası kriter, milat olacaksa, itirazım yok. Bu cezalar herkes için uygulanmaya devam edecekse ne benim, ne den Engin'in itirazı olmaz'' ifadelerini kullandı.
Terim'den foto muhabirine şaka
Maçta Fatih Terim, bir foto muhabirine de şaka yaptı.
Terim, bir basın mensubunun fotoğraf makinesini yedek kulübesinin yanında bulunan bölümden alarak teknik heyete verdi. Gazeteci bir süre makinesini ararken, daha sonra fotoğraf makinesi sarı-kırmızılılar tarafından kendisine teslim edildi.
Konuyla ilgili soru üzerine Terim, ''Eşyalarını koyuyor. Torbalarını anlıyorum. Fotoğraf makinesini unutanı ilk defa gördüm. Onlar bize çeşitli şakalar yapabiliyorlar. Makineyi bizimkiler biraz erken verdi'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)