E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHavayolu ve teknoloji şirketleri Wall Street'i uçurdu---

Havayolu ve teknoloji şirketleri Wall Street'i uçurdu

Havayolu ve teknoloji şirketleri Wall Street'i uçurdu
03 Mayıs 2017 - 01:31 borsagundem.com

New York borsası günü kazançla kapadı. Nasdaq gün içinde yeni bir rekora imza atarken, borsanın yükselişinde havayolu vee teknoloji şirketlerinin hisseleri etkili oldu

New York borsası, ABD'li havayolu şirketlerinin hisselerindeki artışla günü kazançlarla tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 35,34 puan (yüzde 0,17) artışla 20.948,80 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi de 2,76 puan (yüzde 0,12) kazançla 2.391,09 puana ulaştı.

Nasdaq Teknoloji Endeksi de 3,76 puan (yüzde 0,06) değer kazanarak 6.095,37 puana yükseldi. Endeks, gün içinde 6.102,72 puana tırmanarak, tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı ve yeni bir rekor kırdı.

ABD'li havayolu şirketlerinden American Airlines'ın hisse başına değeri yüzde 4,2 artarken, Southwest Airlines ve Delta Airlines hisseleri sırasıyla yüzde 3,6 ve yüzde 5,3 prim yaptı.

Borsalardaki bilanço destekli yükseliş sonrsı 'temkinli olun' uyarıları artmaya başladı. ABD'de Cuma günü açıklanacak olan istihdam raporu öncesi, GSYH'nın beklenenden daha zayıf çıkması, Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun yaklaşması ile birlikte, piyasalarda endişelerin artmasına neden oluyor. ABD Kongresi'nde hükümetin kapanmasını önlemek için varılan geçici anlaşma, ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi indirimi planında uzlaşmaya gidebileceğini işaret etti. Öte yandan, Beyaz Saray'ın bankaların ticari bankacılık ve yatırım bankacılığı birimlerinin ayrılmasını getiren yasanın tekrar yürürlüğe koyulabileceğini belirtmesi hisse senetlerinde sarsıntıya yol açtı.

Bank of America Merrill Lynch stratejisti Claudio Piron, müşteriler için hazırladığı notta, "Risk varlıkları ii performans gösteriyor ve yatırımclar açık bir şekilde yükseliş beklentisinde," dedi ve ""Ancak temkinli olunmasını tavsiye ediyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Piyasalarca izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Yatırımcılar Çarşamba günü (bugün) sonuçlanacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrası yapılacak yorumları izleyecek.

*Fransa'da seçmenler Pazar günü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için sandık başına gidecek.

*BP Plc ve Apple Inc. Salı günü kar rakamalarını açıklayacak. Bu hafta karlarını açıklayacak önemli şirketler arasında BNP Paribas SA, Facebook Inc., HSBC Holdings Plc, Time Warner Inc., Pfizer Inc., Merck & Co., BMW AG, Royal Dutch Shell Plc ve Volkswagen AG yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)