E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP milletvekili Erdoğmuş, Ankara'da gözaltına alındı---

HDP milletvekili Erdoğmuş, Ankara'da gözaltına alındı

HDP milletvekili Erdoğmuş, Ankara'da gözaltına alındı
16 Aralık 2016 - 00:55 borsagundem.com

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Erdoğmuş, başkentte gözaltına alındı

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı gereği gözaltına alındı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen Erdoğmuş'un emniyetteki işlemlerinin ardından sabah adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Eski müftü olan Erdoğmuş hakkında, 4 Mart 2016’da Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Sümerpark’ta, sözde ‘Sivil Cuma namazı’nı kıldırıp yaptığı konuşma nedeniyle, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Aynı konu ile ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da soruşturma açılmıştı.

HDP’den, “Diyarbakır Milletvekilimiz Nimetullah Erdoğmuş, katıldığı cuma namazı gerekçesiyle hakkında oluşturulan fezlekeden dolayı gözaltına alındı” mesajı paylaşıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)