E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'li vekilin tecavüz ettiği kadın konuştu---

HDP'li vekilin tecavüz ettiği kadın konuştu

HDP'li vekilin tecavüz ettiği kadın konuştu
19 Temmuz 2020 - 08:48 borsagundem.com

HDP, eşini döven milletvekili Mensur Işık olayıyla çalkalanırken bu kez de tecavüz haberiyle sarsıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ iddiasıyla fezleke düzenledi.

Sabah Gazetesi yazarı Şebnem Bursalı, bugünkü yazısında HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in tecavüzüne uğrayan D.K'nın sözlerine yer verdi.

Mağdur kadın şunları anlattı:

- Yardım edeceği gerekçesiyle görüşmeler sırasında zorla ve istemim dışında tecavüz etti. O gün sadistçe, hunharca, zorla, canımı acıta acıta tecavüz etti.

- HDP Mardin milletvekilleri Ebru Günay ve Pero Dündar'a anlattım yaşadıklarımı. İlk etapta inandılar. Sonra 'Biz araştırıp gereğini yaparız, sen bu olayı kapat ve unut' diyerek beni vazgeçirmeye çalıştılar.

BENİ TEHDİT ETTİ

- Çocuklarım üzerinden tehdit ettiler. HDP'li Turna Çelik beni tehdit etti. Bana "Sen benim diğer yüzümü tanımıyorsun neler yapabileceğimi bilmiyorsun olayı kapatacaksın yoksa seni mahvederim " dedi. Bana bir daha memleketime ayak basamaz hale getireceklerini söylediler. Ben de "Buradan gidecek ve bir daha buraya ayak basamayacak biri var ise o da sizsiniz" dedim.

- Yaşadığım şehri terkettim. 27 yıllık eşimle boşandım. Eşim, mücadelemden vazgeçmememi istedi ama toplumdaki mecburiyetten dolayı ağlaya ağlaya boşandık.

- Bu alçak adam bana yaşattıklarının hesabını adalette verene kadar vazgeçmeyeceğim. Bu süreçte benim yanımda olan avukatım Adile Çelik hanıma, devlet ve emniyet görevlilerine. Valimize, İçişleri Bakanına ve bütün kadınlara teşekkür ederim.

VAZGEÇMEYECEĞİM

- Kanayan yaram kabuk tutup tutup tekrar kanıyor. 1 yıl önce yaşadığım kabustan uyanamıyorum. Ama bu adam ve onun gibiler cezasını çekmeden vazgeçmeyeceğim. Çocuklarım ve onurum için vazgeçmeyeceğim.

- "Bana iftira atıyorsun" diyor, sen kimsin ki sana iftira atayım. Sen benim onurlu yaşamımın, tertemiz ailemin tek bir günü, tek bir an'ı etmezsin. "Beraat edeceğim" diyormuş sağda solda. Eğer böyle bir şey olursa kabusum karabasana döner.

- Bu alçaklar sözde kadın haklarını koruyorlar ama bunun ne kadar yalan olduğunun en bariz örneği benim.

KADINLAR ADINA BU MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Mağdurenin avukatı Adile Çelik de olayın en başından bu yana müvekkilinin kararlı duruşunun altını çizdi ve HDP'lilerin bütün tehditleri ve korkutma girişimlerine karşın hakkını aramaktan, mücadelesini vermekten vazgeçmediğini söyledi. Bütün mağdur kadınlar adına bu mücadeleye devam edeceklerini de söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (48)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yasak20 Temmuz 2020 08:37

    yayın ve haber yasağı olmamaı gereken bir haber. isterse akep li olsun. ensar vakfı olsun. yani bu tip olayları gizlemek, örtpaz etmek yakışmaz. naısl oldusa yasak gelmedi en sonunda. 18 yıl sonunda adalet çalışıyor... yoksa yadaaş olmadığı için mi çalışıyor ,yasalda yok  ??  ne ekersen onu bişersin. 

  • vakıf20 Temmuz 2020 08:34

    umarız çocuk yurtlarındada aynı sonuçları görebiliriz. can, aynı can. ama yapan vakıf korunmaya çalışıyor gibi, örtpas yapılanlar 2020 ülkemize yakışmıyor. yargıda siyaset %10 elini çekse, nakın ne kadar güle yargı çatır çatır işleyecek, suç işleyecekler bile, yahu yargı bağımsız ben xxx yaparsam, benı bu ulkede hapse atarlar diye korkacak. şuan her millet vekili, siyasi yetkili yargı personelını atama ve bastı altında tutabildiğinden, yargı doğu kararlar veremıyor. adamına gore kararlar verebiliyor. Bu sistemle bu ülke ilerlemez, sistem çöker

  • Osman20 Temmuz 2020 04:40

    Konu şu parti bu parti milletvekili vs. saptırılmamalı kim olursa olsun para pul meki şantaj vs kullanarak bu işi yapıyorsa bu kanunsuzluktur.Böyle kişiler içeri tıkılmalı cazalandırılmalıdır.

  • KASIM YANTIR19 Temmuz 2020 23:19

    bizim ülkenin nasıl kanunları var arkadaş.bu adam yurtdışına kaçmış senelerdir isviçre de yaşamakta.buna nasıl güvenipte milletvekili lyaparlar.bu ülkenin hayrına hiç çalışırmı.süryani lerin oyları ile milletvekili olmuş galiba. bu cezayı yiyeceğini anlayınca yine kaçar gider yurtdışına.

  • $$$ EURO $$$19 Temmuz 2020 22:47

    süryanilere en büyük hakları ak parti verdi gidip kimle ittifiak yapıyorlar görüyormusunuz.suriye de ırak ta suryanilerin kiliseleri darmadağın oldu.bizim burda kral gibiler.demek ki devletimiz en küçük zafiyet gösterse bunların ne yapacağını bilmemek zor değil.

  • Alp19 Temmuz 2020 23:04

    Tabiki..ulkede  bazi  guruplar var..bunlari bizden bellemek..salaklik ..olur..masala HDP tabiki  tamami  devil ama en azindan..yarisi bize  silah ceker.. bunu bilin.

  • Alpet19 Temmuz 2020 21:48

    Ben Olsam ISTANBULA  kadar  yururum valla..ADALET isterim..SARAYIN hakimlerinden.

  • Alpet19 Temmuz 2020 23:09

    EKRST..ben biriyle   ...t....k  geciyom  sen bize kufur ediyon

  • EKRİST19 Temmuz 2020 22:46

    ulan hırt.ak parti ve mhp idam cezası istiyor tüm cezalar sert olsun diyor chp ve hdp yanaşıyorlarmı.senin bir yerine saray girsin hemi.

  • pazarci19 Temmuz 2020 21:21

    bu pislikler verdigim vergiden aylik aliyor......yazik...bunlara enguzel verilecek aylik,IDAM.

  • Vb19 Temmuz 2020 20:36

    CHP den ses yok, sanatçılardan ses yok, Fox TV den ses yok, BBC den ses yok, Sputnik den ses yok, İsmail den ses yok, Muharrem den ses yok, Demirtaş tan ses yok , karısından ses yok, İmamoğlu ndan ses yok , karısından ses yok, canan dan ses yok, Cumhuriyet den ses yok, LGBT den ses yok....cem Yılmaz'ın da sesi çıkmıyor

  • Dalyan19 Temmuz 2020 21:40

    GERCEKTEN  GUZEL BIR  TESBIT  BE..TEBRIKLER

  • *** ? ***19 Temmuz 2020 21:03

    eğer ses çıkar ise ortaklık bozulurda ondandır.

  • Ferdi19 Temmuz 2020 20:28

    Kurt hakkini  iyi savunmus..ayip..ayip.allah belani  verecek...isallah ..GERCI BIZIM MILLETIMIZ..BALIK HAFIZALIDIR..ORTAKLARI..CHP veIYI PARTI..UNUTTURUR..MILLETI UYUSTURUR..ZATEN TOPU UYUSUK..ADAMLARDA  OYLE TAKINTI VE INAT VARKI..BUNUDA  T.ERDOGANA  ATARLAR..GORECEKSINIZ.

  • Sami19 Temmuz 2020 19:09

    Attiginiz iftiralarin karsilgidir.CHP.HDP.IYI PARTI ilaci adalet bu olsa gerek.

  • TARKUT TARKAN19 Temmuz 2020 19:06

    süryanilerin teröristleri destekleyen bir partinin içinde yer alması pek hayra alamet değildir.

  • Erdem19 Temmuz 2020 19:06

    Isin detayini  HALK TV.FOX.TV.F.PORTAKALDAN dinlemek  istiyorum..hani  Ozgur basindik.ne komik..be.rabbim nelere kadir..insanlarin  gercek..yùzunu gosteriyor.

  • Penker19 Temmuz 2020 19:02

    Muharram ince  her tasin altindan cikardi..anlasilan onada  gaz veremediler.tivitlerini..okumadik.ey millet  gorun bunlarin ic yolunu.. ortaklarida  UNUTMAYIN..Chp..iyi..saadet..gelecek..daha  neler..neler.

  • Hilmi19 Temmuz 2020 18:58

    Ben her zaman dedim  HDP yi parti gorenler  ahmaktir..gafildir..salaktir..gerci nunu bilipte..soylemeyen..hainler var..HDP BIR SUC ORGUTUDUR..ICINDE UYUSTIFUCU..KADIN..KUMAR..AJAN..HAINLIK  HER TURLU PISLIGI..BARINDIRAN BIR SUC ORGUTUDUR..ARTIK BUNU  BILMEMIZ GEREKIR..KAPATILMALIDIR..KURT LERIN FALAN TEMSILCISI OLAMAZ.OLUR DERSENIZ KURT VATANDADA SAYGISIZLIK YAPARSINIZ.HA..BIDE BUNU MESRULASTIRANLAR  VAR ISTE O ZAMAMN..KILICTAR..ve Meral teyze karsiniza cikar

  • Orkun19 Temmuz 2020 18:50

    .adibe.. ..yalanci  Anketlerde  CHP birici  HDP ikinci  IYI parti  3.parti cikiyor....inanmasaniz HALK TV sorun.cumhur ittifaki..coktu.yuzde 28..yapma  yav..kesin..solcu gazetesi  turkiyeyi  tek tek gezmis.

  • Kadir19 Temmuz 2020 18:39

    Sana ceza vercek  Hakim ciksin bakalim o zaman SARAYIN SAVCISI..SARAYIN HAKIMI DERIZ  ISI  KAPATIRIZ..MAN ADASINDA OYLE OLMADIMI..SAKIN OLUN..BIR YALAN UYDURURUZ YINE..TAYYIP YAPTIRDI  DEYIVERIRIZ..MILLET ITTIFAKINI  BOZMA..TAKTIGI DERIZ..BIZDE..AHMAK  COK..INANDIRIRIZ..MERAK ETME..

  • Neset19 Temmuz 2020 18:27

    S.DEMIRTASIN  ESINE NASIL..SAYGISIZLIK..EDERSINIZ..AYIP BE..NERDEDINIZ  STK..larSANATCI BOZUNTULARI..TTBIRLIGI..BAROLAR.CAGDAS YAS.DESTEKLEME..KADIN  HAKLARI.DERNEKLERI..CHP.IYI.PARTI..NERDESINIZ..YOK  BELKIDE  BU ISIN  TINDA..CUMHUR ITTIFAKI VARDIR...BILMEM..HA...HA....HI.HI.DAHA COOK GORCEGIZ BUNLAR..GERCEK YUZUNUZ  ORTAYA CIKACAK..ADAM BELKIDE PARTI  CALISMASI..YAPACAKTIR..HAKIMLER  YANLI DAVRANIR..BUNLAR SARAYIN  HAKIMLERI..HA..HA...

  • EKRİST19 Temmuz 2020 18:27

    bu milletvekili suryani olup, onların milletvekilleridir.azınlık haklarını özgürlüklerini bunlara veren partiden milletvekili olmayıp kiminle ortalık yaptığı bizleri üzmüştür.umarım suryaniler daha akil davranırlar ise bu ülkeye büyük katkılar sunarlar.

  • Yasin19 Temmuz 2020 18:16

    MERAL TEYZE  NE VAR NE YOK her zaman her derde MOYDANOZ olurdunuz..sizin ortaktan ne haber.BU YALANLARINIZIN  BEDELINI  ODEYECEKSINIZ...ILAHI ADALETE  INANIRIM..

  • KASIM YANTIR19 Temmuz 2020 18:34

    sen bu kişinin yaptığını savunuyormusun.sonra sen TÜRK milletini AK parti ve MHP yimi tehdit ediyorsun.bunun yaptığını  sen ve senin partin üstünü örtmeye çalışmış o zavallı bayan ölümle tehdit etmiş partililer . bunun neresi savunulur.senin tuttuğun partinin hali ortada işte.bence bu kişi yaşadığı yere isviçre ye kaçıp diğerleri gibi gidecektir.

  • Gaye19 Temmuz 2020 18:12

    BIR  CHP li OLARAK  ASLA BU ITTIFAKTA  DURMAM..YAZIKLAR OLSUN  SANA  K.KILICTAROGLU..BUNLARI BIZE BULASTIRANLARADA HAKKIM HARAM OLSUN

  • Soner19 Temmuz 2020 18:09

    Adi MILLET  kendi ZILLET ittifakinda.2 fire  ..guzel HAREKETLER BUNLAR  MILLET GERCEK YUZUNUZU  GORSUN..DAHA ITTIFAKIN ICINDE  NE  MADENLER  VAR  BIR BILSENIZ..

  • Recep19 Temmuz 2020 17:59

    HIc merak etme  ARKANDA  CHP VAR  KAPI GIBI ORTAK..ANAYASA  MAHKEMESINE  GOTÙTURUR..ISI  YINE  BAGLAR..STK VAR..TABIBLER BIRLIGI..BAROLAR..VAR..BIR SEY  CIKMAZ...DAHA OLMASSA  ATATURKCUYUM..DERSIN..YINE  SIYIRIRSIN..SANA  DESTEK CIKARLAR.

  • TARKUT TARKAN19 Temmuz 2020 15:27

    bu tür şuç işleyenleri aslında idam edilmesi gerekir.

  • kemal19 Temmuz 2020 13:47

    evet bunlar chp,nin suç ortağı parti değilmi,adalet diye yollara düşenler,kılıçdaroğlunun eşi,demirtaşın eşi,o adalet savunucu sanatçılar neredesiniz ne olduhadi bakalım adaleti savunun ve görelim sizin adalet anlayışınızı

  • Tonyukuk19 Temmuz 2020 15:32

    Hdp beş para etmez hainler bu doğru. Ama ensara da karşı cikmalısın yoksa badelenmeyi seviyorsun diye düşünürüm. Tecavüzcü kim ise ona lanet olsun,savunana da lanet olsun. Chp nin içinde bu tiplerden varsa onlara da lanet olsun

  • EKRİST19 Temmuz 2020 15:26

    chp bu olayda acaba sessizmi kaldı.

  • seçim kafa19 Temmuz 2020 13:34

    bunlar kimin hakkını arıyolardı kürtlerin di yanılmıyorsam iyi hak aramış 

  • yorum sadece19 Temmuz 2020 13:32

    ehh diyecek bişey yok ne diyelim

  • IDAM19 Temmuz 2020 13:11

    idamsiz pislik temizlenmez....gerisi bos.....

  • Ali19 Temmuz 2020 12:41

    Bu HDP liler insan değil dedim. Şimdi inandılar

  • Vatandaş Hasan19 Temmuz 2020 12:10

    Bunların alayı aynı...Parti içindeki kadınlar dahi suçluyu savunuyor,pes doğrusu...

  • Vatandaş19 Temmuz 2020 11:55

    Tipi tip değil...Suratından belli ne mal olduğu...Bunların hepsi böyle...

  • darısı19 Temmuz 2020 11:43

    darısı cocuk yurtlarındaki sapıkların başına. adamına göre muamele görmek şnsanı ve hukuku yoruyor...

  • MEKİK19 Temmuz 2020 11:15

    yüzünde meymenet yok.Sorsan buna niye yaptın diye,barış kardeşlik insan hakları ,halkların kardeşliği. demokrasi......

  • Vatandaş19 Temmuz 2020 10:57

    Evet sosyal demokrat CHP,nin ortakları,daha ne guzellemer göreceğiz

  • KILIÇ19 Temmuz 2020 12:07

    CHP HDP AYNI ZİHNİYET .

  • dürüst19 Temmuz 2020 10:39

    bu chp liler nerde niye bişi yazmıyor oylar için aynı yatağa girdiler bence arkalarını kollasınlar ama alışkınlar böyle şeylere oun için görmezden gelirler

  • Fhr19 Temmuz 2020 10:12

    Hani ak Parti'ye kızıyorsunuz ya işte dürüst insanlar diye topluma sunulan mahluklar..

  • 11119 Temmuz 2020 09:35

    bu gibi insan görünümlü yaratıklara arka çıkanlara lanet olsun yayın yasağı getirilen olaylarıda unutmayalım

  • 11119 Temmuz 2020 09:29

    ensar vakıf olaylarına yayın yasağı getirenleri unutmayın

  • izzet baş19 Temmuz 2020 09:12

    Bu dünyada hayvani duygularını tatmin peşinde olan kim varsa  . Bunlar idam edilmeli... Böyle esfal ' i sefilini  dolduracak adamları bir de milletvekili yapmak .Benim samimi kürt Müslüman kardeşimin oyunu alarak kin ve nefret peşinde olanlara meydanı bırakmak 81 milyon vatandaşın  karşı çıkması gereken  en büyük görevidir....

  • 3419 Temmuz 2020 09:03

    Bunlardan ne bekkersin