E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizHedge fonlar 'euro'ya geri dönüyor---

Hedge fonlar 'euro'ya geri dönüyor

Hedge fonlar 'euro'ya geri dönüyor
14 Mayıs 2013 - 08:31 borsagundem.com

ABD’li hedge fon sahiplerinin Avrupa’daki krizin fırsata dönebileceği inancıyla euro alımına başladığı ifade edildi

Avrupa borç krizinde henüz somut bir sona gelinmezken krizi fırsata çevirmek isteyen hedge fonlar euro alımına geçti.
Hedge fonların yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Avrupa’da para birliğinin dağılmamasının bundan sonra da böyle bir olasılığın yaşanma ihtimalini azalttığına işaret etti.
Bazı hedge fonları ise Yunan bankalarının yeniden piyasalardan borçlanabilir hale gelmesinin kendilerine güven verdiğine işaret etti.
AMB ETKİLİ OLDU
Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) geçen yıldan bu yana euro ve para birliğini korumak için attığın adımların da hedge fonların yöneliminde etkili olduğu ifade edildi.
Financial Times gazetesine konuşan bir hedge fon yetkilisi, “Yeteri kadar önlem aldılar. Biz  kısa vadede çöküş olacağına inanmıyoruz” diye konuştu.
SADECE EUROYA DEĞİL
Avrupa’ya yatırım sadece euroya değil. Geçen yıl ABD’li yatırımcılar Avrupalı ülkelerin tahvillerini satın almaya devam etti. Bu yıl ise yönelimlerinin Avrupa’nın yeniden iyileşmeye başlayan bankalarına olduğu görülüyor.
Uzmanlar Avrupa her ne kadar bütün sıkıntılarını aşmamış olsa da atılan atımların yatırımcıları ikna edecek boyutta olduğu ifade ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)