E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHEDGE FONLARA 'YAN CEP' İNCELEMESİ---

HEDGE FONLARA 'YAN CEP' İNCELEMESİ

HEDGE FONLARA 'YAN CEP' İNCELEMESİ
28 Nisan 2010 - 17:21 borsagundem.com

Müşterilerinin para çekmelerini engellemek için "yan cep" adı verilen bir işlemi kötüye kullanıp kullanmadığını inceleniyor

Wall Street Journal haberine göre, SEC, hedge fon yöneticilerinin 2008 krizi sürecinde müşterilerinin para çekmelerini engellemek için "yan cep" adı verilen bir işlemi kötüye kullanıp kullanmadığını inceliyor. Yan cepler SEC'in girişim sermayesi, hedge fonlar ve diğer varlık yöneticilerine odaklanan biriminin önceliklerinden biri. Birim ayrıca yatırım fonlarının varlıklara makul değerler biçip biçmediğini ve yatırım stratejilerini, varlık ve performanslarını uygun biçimde açıklayıp açıklamadıklarını inceliyor. Yan cepler hedge fonların paralarını çekmek isteyen müşterilerle karşı karşıya kaldıkları 2008'de yaygın biçimde kullanılıyordu. Varlıklarını düşük fiyata satmak istemeyen yöneticiler müşterilerin paralarını çekmelerini yasakladılar, birçok fon likit olmayan varlıklarını yan ceplere koydular ve piyasa iyileşene kadar bekleyerek zararlarını azalttılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)