E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHenüz güçlü bir yükseliş için yeterli sinyal oluşmadı ---

Henüz güçlü bir yükseliş için yeterli sinyal oluşmadı

Henüz güçlü bir yükseliş için yeterli sinyal oluşmadı
07 Eylül 2020 - 09:07 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Mayıs ayından itibaren ekonomilerde gözlenen toparlanma ve aşı kaynaklı iyimser beklentiler küresel risk iştahı ve piyasaları destekleyen temel gelişmeler olurken, salgın kaynaklı mevcut endişeler aşağı yönlü risk oluşturuyor. Yeni haftanın ilk gününde ekonomik veri akışı sakin seyrederken, ABD piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı olacak. Yurt içinde ise Doğu Akdeniz tarafındaki gelişmeler piyasaların takibinde yer almaya devam edecektir.

BIST-100 Güne Başlangıç

Son dönemde güçlü yükselişlerin yaşandığı ABD’deki teknoloji şirketlerinde geçen haftanın ikinci yarısında etkili olan düzeltme hareketi küresel hisse piyasalarında satış baskısının artış kaydetmesine neden oldu. BIST-100 Endeksi ise cuma gününü pozitif bir ayrışma kaydederek %0,93’lük yükselişle 1.086,32 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü düşüşlerle tamamlarken, bugün tatil nedeniyle kapalı olacak. ABD vadelilerinde bu sabah zayıf görünüm devam ediyor.Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,45 – 7,46 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,43’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endekste son iki işlem gününde oluşan pozitif ayrışma dikkat çekse de henüz güçlü bir yükseliş için yeterli sinyal oluştuğunu düşünmüyoruz. Bununla birlikte geçtiğimiz hafta da test edilen ve üzerinde kapanışlar gerçekleşen 1.075 ve altında geçtiğimiz haftanın en düşüğü olan 1.064 aralığı oldukça güçlü bir destek bölgesi haline geldi. Bu hafta bu seviyelerin altına sarkılacak olur ise satışların sertleştiği görülebilir. Bu durumda ağustos ayı başlarında görülen dip seviyeler yeniden gündeme gelebilir. Endeks bahsettiğimiz bu destek bölgesi üzerinde tutunmayı başarabilirse 1.100 ve 1.122 önemli direnç noktaları olacaktır. Bu seviyeler geçilemediği sürece yükselişler tepki mahiyetinde izlenmeye devam edecektir.

Global piyasalarda yön arayışı devam ediyor

Kritik seviyenin üzerinde alımlar yükselişi destekleyecektir

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

Yurt içi piyasalarda jeopolitik riskler yüksek seviyede

Tepki yükselişleri satış fırsatı olarak kullanılabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)