E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinHer gün 33 km yürüyen işçiye bağış yağdı---

Her gün 33 km yürüyen işçiye bağış yağdı

Her gün 33 km yürüyen işçiye bağış yağdı
04 Şubat 2015 - 06:43 borsagundem.com

İşe gitmek için 10 yıldır her gün 33 kilometre yürümek zorunda kalan Amerikalıya, hakkında çıkan haberden sonra 200 bin doları aşkın bağış yapıldı

ABD'nin Detroit kentinde, işe gitmek için her gün 33  kilometre yürümek zorunda kalan ABD'liye 2 günde 200 bin dolardan fazla bağış  yapıldı.
Detroit'te 10 yıl önce arabası bozulduğu için her gün evinden işine ve  işinden evine kilometrelerce yol kateden James Robertson adlı Amerikalı, hakkında  gazetede çıkan haberden sonra, 200 bin dolardan fazla yardımda bulunuldu.

Otobüs servisinin sınırlı olduğu bir bölgede yaşayan ve ekonomik  durumu nedeniyle yeniden araba sahibi olamayan 56 yaşındaki Robertson, aldığı  bağışlarla artık her gün kilometrelerce yürümek zorunda kalmayacak.

Deroit Free Press'te yayınlanan habere kadar, 2005 yılından bu yana  fabrikadaki 14.00-22.00 mesaisine gitmek için 08.00'de evden çıkan Robertson, her  gün 33 kilometre yürüyordu.

Deroit Free Press'e açıklamasında, ''Bunu hiçbir mazeretim olmadan  yapıyorum'' ifadesini kullanan Robertson'a haberden sonra, Wayne Eyalet  Üniversitesi bilgisayar bölümü öğrencisi Evan Leedy, "GoFundMe" adlı internet  sayfası yoluyla bağış toplanmasına yardımcı oldu.

Gazetedeki haberden etkilenenlerin Robertson'a yaptığı bağışlar, gün  geçtikçe artarken, bugüne kadar toplanan miktarın 200 bin doların üzerine çıktığı  bildirildi.

Robertson, bağışlara ilişkin, ''Şunu söylemek zorundayım: Detroit bu  işte. Bu Detroitlilerin nasıl olduklarını gösterir. Los Angeles'ın 'Melekler  şehri' olduğunu söylüyorlar. Bu yanlış. Gerçek melekler şehri Detroit'tir''  diyerek düşüncesini dile getirdi.

Roberston'ın, şimdi, paranın toplanmasında yardımcı olan bankacıyla  kendisine Otomobil baktığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)