E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHer şey bu veriye mi bağlı?---

Her şey bu veriye mi bağlı?

Her şey bu veriye mi bağlı?
03 Aralık 2013 - 14:42 borsagundem.com

Deutsche Bank AG'nin ABD başekonomisti LaVorgna, Kasım'daki istihdam verisinin, QE'nin azaltımının Aralık'ta başlamasını tetikleyebileceğini söyledi

Ekonomistlerin çoğu Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya Mart'ta başlayacağını düşünse de, Deutsche Bank'ın ABD başkekonomisti Joe LaVorgna, azaltımın bu ay başlaması ihtimalinin de bir hayli yüksek olduğunu düşünüyor.

Amerikan CNBC kanalıma ve Yahoo'ya konuşan LaVorgna, cuma günü açıklanacak Kasım ayı tarımdışı istihdam verisinin Fed'i harekete geçirebileceğini söyledi.

Tarımdışı istihdam verisinin Kasım'da 185,000 artmış olduğunu düşünen LaVorgna, bu rakamın Ekim'deki 204,000 ve şimdiye kadarki yıllık ortalama olan 190,000'in altında olduğuna da dikkat çekti.

Kasım ayı verisinin, sonunda yukarı revize edileceğine inanan LaVrogna, "Son birkaç yılda istihdam verileri aylık yaklaşık 50,000 kişi yukarı revize edildi" değerlendirmesinde bulunarak, Kasım ayı verisinin de, revizyon ile birlikte 3 ayın ortalamasının üzerine işaret edeceğini söyledi.

LaVorgna, tahminler dahilinde bir rakam gelirse, Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağını öngören, "Fed en kısa zamanda QE'den çıkmak istiyor. Ve, eğer yukarı yönlü bir veri gelirse, bunu yapmak için neden olacak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • para pompası devam mecburen03 Aralık 2013 17:54

    yahu istihdam verileri yaz ve kışın farklı gelir sürekli 5-6 ay ard arda işsizlik azalması gelmesi lazım ama imkansız abd'de işsizlik sokaklarda görülüyor anlatılanlara göre işsizlik çok.fed 2-3 sene daha azaltamayacaktır.

  • abd,avrupa moruk cehennemi olacak03 Aralık 2013 17:25

    veriler palavradan,hepsi yönlendirilmiş abd'ye bir Allah diyen dışında inanamamalı,5 sene sonra ihracatı kalmaz batarlar,çin ve biz yükseleceğiz avrupa da batacak,hepsi yaşlandı morukladılar .gelecek Türkiyenin.

  • trde03 Aralık 2013 16:21

    sizinde verinizindeeeeeee......... bizim mal yatırımcılarda kağıt satsınn..ekmeklerine yağ sürsün.

  • Çıkın03 Aralık 2013 15:16

    Çıkacaksınız çıkın ne olacaksa olsun...