E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHER ZAMAN KÜÇÜK YATIRIMCI KAYBEDİYOR---

HER ZAMAN KÜÇÜK YATIRIMCI KAYBEDİYOR

HER ZAMAN KÜÇÜK YATIRIMCI KAYBEDİYOR
13 Haziran 2008 - 00:27 borsagundem.com

Atakule GYO satıldı ama hakim hissedara farklı, küçük yatırımcının elindeki hisseleri farklı fiyat biçildi. SPK'nın satışa onay vermemesi bekleniyor

Vakıflar Bankası'nın iştiraki olan Atakule Gayrimenkul Yatırım Otaklığı'nın (GYO), yüzde 51 hissesi 95 milyon YTL'ye Manag Gayrimenkul Yatırım'a satıldı. Borsada çimento hisselerini toplamasıyla ün yapan ve her yıl vergi rekortmenlerinde ilk 5 arasına girin İsmail Tarman ve hisseleri borsadan toplayan diğer yatırımcılar satış haberiyle adeta yıkıldı. Çünkü şirketin satışında hisse senetlerine farklı değerler biçildi. KÜÇÜK YATIRIMCIYA DÜŞÜK FİYAT A grubu hisseler için hisse başına 3.33 YTL, B Grubu hisseler için ise 1.60 YTL ödenmesi kararlaştırıldı. Manag, borsada işlem gören B grubu hisselere çağrı yapmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuracak. Ancak bundan önce yatırımcılar mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor. Borsa Yatırımcıları Derneği'ni (BORYAD) arayan yatırımcılar, Sermaye Piyasaları Kurumu'nun (SPK) satışa izin vermemesi talep edecek. Vakıflar Bankası'nın şirketi satışa çıkardığı tarihten itibaren beklentiyi satın alan yatırımcılar büyük bir haksızlığa uğradıklarına inanıyor. HİSSELER YATIRIMCININ ELİNDE Şirketin yüzde 49'nun halka açık olması nedeniyle küçük yatırımcıda çok sayıda hisse olduğunu belirten küçük hissedarlar, “Finansbank, Denizbank gibi dev bankalar satıldığında bile böyle bir uygulama yapılmadı. Bu küçük yatırımcıya yapılan haksızlık. SPK'nın, şirket ele geçirmelerinin kolaylaştıracağını anlattığı bir dönemde böyle bir uygulamaya izin verilmesi büyük haksızlık olur. Bugüne kadar yapılan hangi satışta, patrona ayrı küçük yatırımcıya ayrı fiyat ödendi” şeklinde tepki gösterdi. 2007 yılının Eylül ayında 1.40 YTL seviyesinden işlem gören Atakule GYO, satış beklentisiyle yılın ilk aylarında 2.50 YTL'ye kadar yükselmişti. Satış konusunda anlaşmanın yapıldığının açıklanmasıyla hisseler yeniden 1.40 YTL'ye döndü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)