E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiHerşeyi arıyorlar bir orayı aramıyorlar---

Herşeyi arıyorlar bir orayı aramıyorlar

Herşeyi arıyorlar bir orayı aramıyorlar
09 Kasım 2012 - 08:21 borsagundem.com

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan tatlı sert uyarı… Bakan neden böyle konuştu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dünyanın birçok ülkesinde az vergi verdiği gerekçesiyle eleştirilen arama motoru ‘Google’ı uyardı. Bakan Yıldırım, “Google arama motoru diyorlar. İşleri aramak. Herşeyi arıyorlar ama bir tek vergi dairelerini aramıyorlar. Ara sıra vergi dairelerini de ararsanız çok seviniriz. İkinci olarakta yerelleşmeye diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de önem vermenizi istiyoruz” dedi. 
Google tarafından 12 yıldır düzenlenen ve bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı ‘Big Tent’ etkinliğine katılan Binali Yıldırım şöyle konuştu: “Çok küçük ülkelerde yerelleşmeye önem veriyorsunuz ama Türkiye gibi etki alanı büyük bir ülkede daha mütevazi davranıyorsunuz. İnternetle kimin kavgası var dünyada. İnternet herkesin kardeşim, artık böyle sahibi falan yok. Her iyi şey bulanın olsaydı nasıl yaşanırdı. Elektriği bulan ‘elektriği ben buldum kullanamazsınız’ diyebilir mi.”
Bakan Yıldırım, giderek artan internet kullanımına karşın altyapı yatırımlarının da artması gerektiğini ve bunun da içerik sağlayıcılar tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)