E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisHerşeyi sattım şirketleri kurtaramadım---

Herşeyi sattım şirketleri kurtaramadım

Herşeyi sattım şirketleri kurtaramadım
12 Şubat 2013 - 06:52 borsagundem.com

İşadamı Hikmet Tanrıverdi, sahibi olduğu 4 şirket için iflas erteleme talebinde bulundu

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, sahibi olduğu 4 şirket için iflas erteleme talebinde bulundu. İstanbul Ticaret Mahkemesi, 21 Ocak’ta yapılan başvuruyu inceledi, 4 Şubat’ta tedbir kararını verdi. Hürriyet’e konuşan Hikmet Tanrıverdi, “37 yıl sonra ilk kez çekim yazıldı. Şirketlerimi kurtarmak için evimi, yazlığımı sattım. Tabi bizim koyduklarımız sadece faizleri karşıladı” dedi. Tanrıverdi büyük bölümü bankalara olmak üzere 50 milyon TL’lik borçları olduğunu açıkladı.
16.1 MİLYAR DOLAR
17 bin üyesi ile geçtiğimiz yıl 16.1 milyar dolar ihracat yapan İHKİB’in Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin sahibi olduğu Tanrıverdi Yatırım Holding A.Ş, İnci Düğme Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, İnci Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş ve Tan Motorlu Araçlar Sanayi ve A.Ş. adına yapılan iflas erteleme başvurusunda ilk karar 4 Şubat’ta çıktı. Mahkeme, tedbir kararı ile 4 şirketi alacaklılara karşı koruma altına almış oldu. İflas erteleme kararının kendisi ise yapılacak yargılama sonrası karara bağlanacak.
Bu süreçte Etiler Marmaris’i sattıklarını TGS Dış Ticaret şirketindeki ortaklıktan çıktıklarını anlatan Tanrıverdi toplam borçlarının 50 milyon TL dolayında olduğu belirterek “Söz konusu borcu karşılaşacak varlığımız da bulunuyor” dedi. Banka faizlerinin kendilerini zorladığını anlatan Tanrıverdi “Normalde millete yüzde 10 kullandırıyorlar bize yüzde 19 ile kullandırıyorlar. ‘Geri çek’ diyorsun ‘kapat’ diyorlar. Kapatmaya kapatamıyorsun ihtiyacın var paraya döndürmek zorunda kalıyorsun” şeklinde konuştu.
1 YIL İÇİNDE TOPARLARIZ
Çalışan sayılarını 130 kişiye kadar azalttıklarını anlatan Tanrıverdi: “Tedbir kararını aldığımız gün bankalara gittim. Borçlarını yapılandırma yoluna gittik. Bankalar da olumlu yaklaşmaya çalışıyor. Borçlarımızı ödemek adına hızlı bir şekilde üretime devam ediyoruz. Bu yaklaşım sürerse 1 sene içerisinde herkesle anlaşırım ve bu koruma tedbirinden çıkmış olurum.”
Bakandan cebim açık mesajı geldi
HEM kamudan hem özel sektörden kendilerine destek mesajları verildiğini anlatan Tanrıverdi, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da kendisine “Telefonum 24 saat açık. Yapabileceğim bir şey varsa yapalım” dediğini aktardı. Tanrıverdi, İHKİB başkanlığına devam edip-edemeyeceği konusunda ise şunları söyledi: “Ben bu olayı yönetimle de paylaştım zaten 1 yıl sonra da seçimimiz var o seçim sürecine kadar bir sıkıntı olmayacağını düşünüyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaptan abi16 Şubat 2013 03:44

    karsusan a etileri 11 milyon a satıp sonrasında 1.35 milyona geri devreden (tanrıverdi nin ortagına),karsusan ı dolaylı yoldan dolandıranlara kimse hesap sormayacak mı.tanrıverdi nin Karsusan yönetimiyle ailevi veya tarihi bagları mı var ki Karsusan a 11 milyonluk kazık atıp Tanrıverdi ye bedava subeleri hibe ediyorlar.BU ADAMLAR NE DOLAP CEVİRİYOR NEDEN KİMSE SES CIKARMIYOR. Karsusan 1 aydır satılıyor hergun eksi kapıyor.neden hisse %60 düştü.birilerine peşkeş çekildi.bu olayın arkasını bırakmayacagız...SPK yı göreve davet ediyorum...

  • Çok bilen12 Şubat 2013 15:56

    Kim halka arzı yapmışsa ky dolandıran Allahından bulsun

  • HASAN PATRİOT12 Şubat 2013 15:08

    ALANDA KABAHAT BİR SÜRÜ MARKA HİSSE VARKEN DANDİK KAĞIT ALIRSAN EYVAH DERSİN.AÇGÖZLÜ OLMMAK LAZIM.AZ OLSUN SAĞLAM OLSUN

  • HASAN PATRİOT12 Şubat 2013 15:06

    ZAMANIMI AYIRIP YAZIYORUM YAYINLAMIYORSUNUZ DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE YAZDIK .CEVAP BEKLİYORUM

  • metin gölcük/kocaeli12 Şubat 2013 12:54

    SAYIN EDİTÖR BAZI YAZILARIMI YAYINLAMIYORSUN ÖRNEK BU KONU İLE YAZI YAZDIM YAYINLAMADINIZ.EDİTÖR OLARAK CEVAP YAZI BEKLİYORUM.

  • DASKIN12 Şubat 2013 11:22

    GENE DE HİKMET BEY İYİ NİYETLİYMİŞ,EĞER TGS VE ETİLER İNCİ BÜFEYİ DEVRETMESEYDİ,BU HABERLERLE BUNLAR GÜNLERCE TABAN OLURDU.DEMEK Kİ ZORA DÜŞECEĞİNİ SEZMİŞ.HALKA AÇIK ŞİRKETLERİNE YATIRIM YAPAN ARKADAŞLAR ÇOK ŞÜKÜR MANGOCULARIN DURUMUNA DÜŞMEDİLER,İNSANLAR KOLAY PARA KAZANMIYOR BİR DE BURDAN DARBE ALMADIKLARINA SEVİNDİM.

  • HASAN PATRİOT12 Şubat 2013 11:19

    HERALDE ETILR OLAN KODLU ŞİRKET. KENDİLERİ ELİNDEKİ HİSSELERİ GÜZELCE VATANDAŞA HALKA ARZ YOLUYLA

  • salo195712 Şubat 2013 11:04

    Tabi Borsada tokatlıyacak enayi bulamadığın için battın sonunda.

  • CAN12 Şubat 2013 11:03

    BÖYLESİNE İŞADAMI DENMEZ,İŞ BİLMEYEN ÇAVUŞ DENİR

  • jackas12 Şubat 2013 10:27

    etiler den ve tgs den mılletın cok ahını aldınız,sadece calısanlarınıza yazık ...

  • vaay vaaaay vaaaaayy12 Şubat 2013 10:24

    her şeyi sattım şirketlerimi kurtaramadım diyen adamın 2 şirketini medyada överek, halkımıza gelin buyurun ortak olun çağrısı yapıldığının altını çizmek istiyorum. bu duruma 1 yılda gelinmedi. şirketleri yıllardır ciddi borç yükünde iken, neden 2 tane şirketi halka arz edildi ve kim ne amaçla izin verdi, çok çok ciddiiii araştırılmalı. halk artık kamu otoritelerinin kendini korumasını istiyor

  • Scaiper12 Şubat 2013 10:13

    adamın sıfatı hiç 50 milyon borcu olan birine benziyor mu bi bakın hele:) adam hepimizden rahat bence pişkin pişkin sırıtıyor...