E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporHiddink'e ne kadar ücret ödeniyordu?---

Hiddink'e ne kadar ücret ödeniyordu?

Hiddink'e ne kadar ücret ödeniyordu?
06 Ocak 2012 - 10:37 borsagundem.com

Spor Bakanı Suat Kılıç, Mayıs 2010 ile 16 Kasım 2011 tarihine kadar A Milli Takımı’nın teknik sorumlusu Guus Hiddink’in yıllık net ücretini açıkladı

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu’nun soru önergesine yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 15 Mayıs 2010 ile 16 Kasım 2011 tarihine kadar A Milli Futbol Takımı’nın teknik sorumlusu olarak görev yapan Guus Hiddink’in yıllık net ücretinin 4 milyon Euro olduğunu bildirdi.
Soru önergesini yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, A Milli Futbol Takımı Teknik Sorumlusu olarak görev yapması amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Guus Hiddink arasında 1 Şubat 2010 tarihinde bir sözleşme imzalandığını belirterek, şöyle dedi:
“1 Şubat 2010 tarihli iş sözleşmesi uyarınca, fiilen göreve başladığı 15 Mayıs 2010 tarihinden, sözleşmesinin karşılıklı mutabakatla sona erdirildiği 16 Kasım 2011 tarihine kadar Hiddink’in yıllık net ücreti 4 milyon Euro olmuştur. Bu ücretlerin tamamı banka havalesi ile ödenmiş ve kendisine başka hiçbir gayri ödeme yapılmamıştır.”
Bakan Kılıç, bu dönem içerisinde ödenen ücretlerle ilgili olarak, Hiddink adına, Türk vergi makamlarına gelir vergisi ve damga vergisi olarak toplam 7 milyon 445 bin 442,44 TL ödendiğini açıkladı. Kılıç, şöyle dedi:
"Söz konusu ücretler nedeniyle Hollanda vergi rakamlarına gelir vergisi olarak Hiddink tarafından ödenmesi gereken 704 bin 673 Euro, sözleşme uyarınca kendisine ödenmiştir. Bu 704 bin 673 Euro’luk meblağ da vergilendirilerek toplam 933 bin 270,71 TL Türk vergi makamlarına gelir vergisi ve damga vergisi olarak ödenmiştir.
Bununla beraber söz konusu çifte vergilendirmenin önlenmesi ve Hollanda’da ödenen meblağ ile Türkiye’de bu meblağın vergilendirilmesi neticesinde ödenen meblağın, Türk vergi makamlarından iade alınması amacıyla Federasyonumuz tarafından gereken adımlar atılmaktadır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hure wanabe06 Ocak 2012 22:36

    Maşallah maşallah... hele ki bundan sonra getireceğiniz eski futbolcudan aparma çakma teknik adama bunun 2 katını verin. yok yetmez, 3 katını ödeyin. bu ülkenin kaynaklarını yetim hakkını böyle har vurun harman savurun. bakalım sonraki kuşaklar sizi nasıl hatırlayacak.