E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHimino: Gerekirse faiz artırmaya hazırız---

Himino: Gerekirse faiz artırmaya hazırız

Himino: Gerekirse faiz artırmaya hazırız
28 Ağustos 2024 - 06:47 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkan Yardımcısı Ryozo Himino, ekonomi ve fiyatlar yolunda giderse faiz artırmaya hazır olduklarını yineledi

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkan Yardımcısı Ryozo Himino, BoJ'un ekonomik faaliyet ve fiyatların, projeksiyonları karşılama olasılığının artması durumunda faiz oranlarını daha da artırma yönündeki tutumunu yineledi.

Himino, "Bankanın para politikasının gelecekteki temel duruşu, piyasa gelişmelerinin ve Temmuz ayındaki faiz artışının etkisini inceleyeceği ve ekonomik faaliyet ve fiyatlara ilişkin görünümünün gerçekleşeceğine dair artan bir güveni varsa parasal genişlemenin derecesini ayarlayacağı yönündedir." diye konuştu.

Himino, BoJ'un finansal ve sermaye piyasalarındaki gelişmeleri "en üst düzeyde dikkatle" izlemesi gerektiğini de vurguladı.

Başkan Yardımcısı, "Piyasa gelişmelerinin yurt içinde ve yurt dışında ekonomik faaliyet ve fiyatlar görünümü, görünümü çevreleyen riskler ve görünüme olan güven derecesi üzerindeki etkisini dikkatlice incelemeyi amaçlıyoruz." dedi.

BoJ faiz oranı hedefini Temmuz ayında %0-%0,10 aralığından %0,25'e yükseltti.

Bakanlık'tan Bisiklet ve Motosiklet parça ithalatına ilişkin önemli düzenlemeBakanlık'tan Bisiklet ve Motosiklet parça ithalatına ilişkin önemli düzenleme

 

Polis Amirleri Eğitim Merkezine 450 öğrenci alınacakPolis Amirleri Eğitim Merkezine 450 öğrenci alınacak

 

Trump ve Harris canlı yayında kozlarını paylaşacakTrump ve Harris canlı yayında kozlarını paylaşacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)