E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHindistan altını yükseltiyor---

Hindistan altını yükseltiyor

Hindistan altını yükseltiyor
29 Mayıs 2013 - 14:35 borsagundem.com

Dünyanin en büyük altın alıcısı Hindistan'da 2 çeyrek altın talebi çeyrek dönemlik bir rekora doğru ilerliyor

Dünya Altın Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre dünyanın en büyük altın alıcısı Hindistan'daki talep oranı Nisan ayında fiyatlarda yaşanan düşüşün ardından çeyrek dönemlik bir rekora doğru ilerliyor.
Londra merkezli grubun hazırladığı bir rapora göre Hindistan'ın altın ithalatının ikinci çeyrekte 300 ve 400 ton arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Raporda ayrıca Vietnam merkez bankası tarafından gerçekleştirilen altın ihalelerinde katılımın tam olduğunu ve Japonya'da bazı perakendecilerin elindeki stokların tükendiği belirtildi.
Yatırımcılar bu yıl altına değer koruma kaynağı bakımından güvenlerini yitirmeleri ve ABD ekonomisi ve hisselerde görülen ralliler üzerine 21 milyar dolar değerinde 477.7 ton excange-traded ürün (ETF) satışı gerçekleştirdiler. Altının geçtiğimiz ay boğa piyasasına gerilemesi Asya'dan gelen talepte patlamaya yol açarken, sikke satışlarının da hızla artmasına yol açtı. ABD darphanesi US Mint 23 Nisan'da yaptığı bir açıklamada en küçük altın ürünlerinin ellerinde kalmadığını belirtti.
Dünya Altın Konseyi'nin yatırım araştırma yönetici direktörü Marcus Grubb, "Bu rapor bize Asya ülkelerinin ikinci çeyrekte rekor talep gerçekleştireceğini gösteriyor. ABD'den ETF çıkışı devam etse de ETF'lerde tutulan bu altının, sarı metale uzun vadeli bir bakışla yaklaşan Hindistan, Asya ve Ortadoğu tüketicileri tarafından talep görmesi yüksek bir ihtimaldir" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)