E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHindistan enflasyon dikeni üstünde---

Hindistan enflasyon dikeni üstünde

Hindistan enflasyon dikeni üstünde
22 Ocak 2014 - 07:51 borsagundem.com

Hindistan Merkez Bankası komitelerinden biri 2016'a kadar yüzde 4 tüketici fiyatları enflasyonu hedeflemesi yapılmasını önerdi

Enflasyon ile başı dertte olan Hindistan'da merkez bankası komitelerinden biri, para politikası denetimleri kapsamında 2016'ya kadar yüzde 4 TÜFE hedeflemesi yapılmasını teklif etti. Değişikliğin kabul edilmesi hâlinde Hindistan'da faizler daha da yükselecek.

Hindistan Merkez Bankası Raghuram Rajan tarafından atanan panel, 130 sayfalık raporunda, gösterge faizlerin, bağımsız bir politika komitesi tarafından belirlenmesi gerektiğini söyledi. Komite ayrıca Hint hükümetinin, bütçe açığı/GSYH oranını, Mart 2017'ye kadar, bu yılın Martı için öngörülen yüzde 4.8 seviyesinden yüzde 3'e indirmesini teklif etti.

Önerilerin, para politikasında önümüzdeki yıllarda köklü değişikliklerin yapılacağını ortaya koyduğuna dikkat çeken Mumbay'daki Royal Bank of Scotland Group Plc'nin ekonomistlerinden Gaurav Kapur, "Sağduyulu para politikasından, kural odaklı politikaya geçiş, politikanın işleyişine netlik getirecektir" dedi.

Tüketici fiyatlarına odaklanmak, RBI'ın yaklaşımını Endonezya'dan Avrupa ve Fed'in yüzde 2 enflasyon hedeflediği ABD'ye kaydıracak. Büyümenin 10 yılın en düşük seviyesinde seyretmesine rağmen Asya'daki en hızlı fiyat baskılarını kontrol altına almaya çalışan Rajan, önümüzdeki hafta faiz kararını açıklayacak.

RBI Başkan Yardımcısı Urjit Patel, RBI'ın faiz politikasının TÜFE'yi 1 yıl içinde yüzde 8 ve 2016'ya kadar yüzde 6'ya indirmeyi hedeflemesi gerektiğini söyledi. Panel, hedefin merkezin artı ve eksi yüzde 2 bandının ortasında olmasının ve ulaşılması için 2 yıl verilmesinin gerektiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)