E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiHindistan için en büyük tehdit enflasyon---

Hindistan için en büyük tehdit enflasyon

Hindistan için en büyük tehdit enflasyon
24 Şubat 2014 - 06:51 borsagundem.com

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Rajan, enflasyon konusunda Maliye Bakanı Chidambaram'dan ayrı düşünmeye başladı

Tüketicis fiyatlarındaki baskının azaldığını savunan Hindistan Maliye Bakanı Palaniappan Chidambaram ile farklı görüşlere sahip olan Hindistan Merkez Bankası Raghuram Rajam, enflasyonun, büyüme karşısındaki en büyük risk olduğu uyarısında bulundu.

Chidambaram, G-20 toplantılarına katıldığı Sidney'de, yüksek büyüme oranları arayışındaki Hindistan gibi gelişen piyasa ekonomilerinin enflasyonu, gelişmiş ülkelerden daha fazla tolere edebileceğini ileri sürdü. Yüzde kaç fiyat artışının uygun olacağı sorusunu yanıtlamaktan kaçınan Chidambaram, toptan satış enflasyonunun yüzde 5.05'e gerilemesini, "büyük bir başarı" olarak niteledi.

Öte yandan aynı toplantıya katılan Rajan, Bloomberg'e verdiği röportajda, "Bu noktada bile en büyük sorun enflasyonu aşağı çekmek, çünkü enflasyon büyümeye zarar veriyor" diyerek, enflasyonun yavaşlamasıyla, büyüme imkanlarının artacağını savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)