E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHindistan Rusya'dan petrol alımında Çin'i geride bıraktı!---

Hindistan Rusya'dan petrol alımında Çin'i geride bıraktı!

Hindistan Rusya'dan petrol alımında Çin'i geride bıraktı!
25 Ağustos 2024 - 15:30 borsagundem.com

Hindistan, Temmuz ayında Rusya'dan petrol alımında Çin'i geride bırakarak Rusya'nın en büyük petrol ithalatçısı haline geldi.


The Times of India’nın ticaret ve sanayi kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Hindistan Temmuz ayında Rusya’dan petrol ithalatını bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 artırdı. Bu artış, Güney Asya ülkesinin toplam petrol ithalat hacminin yüzde 44’üne denk geliyor ve günlük 2,07 milyon varil gibi rekor bir seviyeye ulaştı. Ancak, tedariklerin değeri ile ilgili bir bilgi verilmedi.

Irak, Rusya’dan sonra Hindistan’ın en büyük ikinci petrol tedarikçisi olarak Temmuz ayında da yerini korudu. Bu dönemde Hindistan’ın Orta Doğu’dan yaptığı petrol alımları ise yüzde 4 oranında artarak, bölgenin toplam ithalattaki payını yüzde 40’a çıkardı.

Öte yandan, Çin Gümrükler Genel İdaresi’nin bildirdiğine göre, Temmuz ayında Rusya’dan Çin’e yapılan petrol ithalatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 azalarak 7,45 milyon tona düştü. Değer olarak ise yüzde 9,7 düşüşle 4,46 milyar dolara geriledi. Buna rağmen Rusya, Çin’e tedarik hacmi bakımından 30’dan fazla petrol ihracatçısı ülke arasında ilk sırada yer almaya devam ediyor. (gazetemru)

Petrol fiyatlarında düşüş sürecekPetrol fiyatlarında düşüş sürecek

 

Suudi Arabistan'ın petrol gelirleri 3 yılın dibindeSuudi Arabistan'ın petrol gelirleri 3 yılın dibinde

 

UBS'ten dolar, altın ve petrol tahminiUBS'ten dolar, altın ve petrol tahmini

 

Türkiye'nin petrol ve doğalgaz üretiminde rekor Türkiye'nin petrol ve doğalgaz üretiminde rekor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)