E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarHindistan yüzde 10 büyüyecek---

Hindistan yüzde 10 büyüyecek

Hindistan yüzde 10 büyüyecek
08 Ocak 2011 - 12:28 borsagundem.com

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, ülke ekonomisinin 2011 mali yılında yüzde 9 ile yüzde 10 aralığında büyümesini hedeflediklerini bildirdi

Singh, bu mali yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8,9 oranında büyüme kaydeden Hindistan'da Nisanda başlayacak olan 2011-2012 mali yılında gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 9-10 aralığında büyümesini beklediklerini belirterek, ''Küresel ekonomideki belirsiz senaryoya rağmen ekonomik toparlanmamızın çok iyi ilerlemesinden memnunum'' dedi.
Asya'nın üçüncü büyük ekonomisi Hindistan, 2008 yılında başlayan küresel ekonomik krizden önceki üç yılda ortalama yüzde 9,5 oranında büyümüş, global krizin etkisiyle 2008-2009 mali yılında ise büyüme oranı yüzde 6,7'ye gerilemişti.
Ülkede ekonomik toparlanma yolunda görünürken Singh hükümeti, özellikle artan gıda fiyatları ve enflasyonu dizginleme baskısı altında bulunuyor.
Hindistan'da 25 Aralık'ta sona eren haftada yıllık gıda enflasyonu yüzde 14,4'ten yüzde 18,3 seviyelerine yükseldi.
Resmi makamlar, gıda fiyatlarının artmasında mevsim dışı yağışların, özellikle domates ve soğan gibi sebze fiyatlarının yükselmesinde etkili olduğunu belirtirken, bazı uzmanlar gıda fiyatlarındaki artışta yetersiz tarımsal verimliliği ve zayıf hükümet yatırımlarını sorumlu tutuyor.
Hindistan Maliye Bakanı Pranab Mukherjee, enflasyonu makul seviyelere getirebilmek için gerekli tüm tedbirleri almak zorunda olduklarını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)